ŠKODA BYLA 29 TISÍC

Podle Změny tím měla městu způsobit škodu téměř 300 tisíc Kč. Podle policie šlo o přečin podvodu, škodu ale snížila na 29 073 Kč za ujetých 7008 km. I tak ale vyjde Rosenbergová bez trestu. Promlčecí lhůta je v tomto případě 3 roky, vypršela tudíž v květnu 2016.

Exprimátorka ale z toho radost nemá. „Promlčení mě netěší, chtěla jsem se hájit u soudu, nic jsem nespáchala. Vždy šlo o jízdy kombinované, soukromé spojené se služebními záležitostmi. Ani město Liberec žádnou škodu nevyčíslilo. Asi jsem pochybila, když jsem zapisování do knihy jízd nechala na svých asistentkách, které to měly v popisu práce," uvedla Rosenbergová.

Změna se ale vzdát nechce. „I když policie musela trestní stíhání exprimátorky odložit, prokázalo se, že lhala a podvodu se dopustila a veřejné peníze zneužívala pro své osobní potřeby. Očekávám, že rezignuje na post zastupitelky, a že vedení úřadu, hlavně tajemník, bude způsobenou škodu vymáhat," řekla Tachovská.

„Nemám co vracet. Není to výše škody, kterou by rozhodl soud. Ani kontrolní výbor města k tomu nedal žádné stanovisko," oponuje Rosenbergová.

Podle ní se jí Změna mstí. „Policie rozhodla v únoru, oni to ale vytáhli až teď, protože jsem nechtěla zvednout ruku pro odvolání primátora a nepodpořila jsem některé jejich záměry v zastupitelstvu, pořád mě tím vydírali," dodala Rosenbergová.