V provozu jsou všechna větší střediska v kraji. Nejvíce kilometrů tratí nabízí krkonošská Rokytnice nad Jizerou, téměř deset kilometrů. Otevřená je i tříkilometrová modrá sjezdovka z vrcholu Lysé hory. "Dnes to vypadá nádherně. V noci mrzlo, teď svítí sluníčko," uvedl ráno ředitel střediska Michal Kopecký. Mimo provoz v Rokytnici ale stále zůstává areál Studenov. "To by muselo připadnout 20 centimetrů sněhu, aby se dal otevřít," dodal Kopecký.

Milan Goč z nedalekého Harrachova míní, že podmínky pro lyžaře jsou velmi dobré. "Na sjezdovkách je přemrzlý mokrý sníh a do toho je namíchaný trochu prašan, který ve středu padal v přeháňkách. Takže si myslím, že je to hezké lyžování," uvedl náčelník harrachovské lanovky.

Obdobný názor má i Pavel Bažant ze společnosti Ski bižu, jež provozuje tři střediska v Jizerských horách. "Není to žádná tvrdá deska, jak se to smíchalo s přírodním," uvedl. Podmínky k lyžování by se podle něj měly do víkendu ještě zlepšit. "Předpověď je příznivá, vypadá to, že budeme moci tři noci zasněžovat," dodal.

Dobré podmínky mají v Krkonoších i Jizerských horách i běžkaři. "Ve středu jsme dělali základní okruh," uvedl Goč za Harrachov. Bez problémů je sjízdná většina Jizerské magistrály, rolba ji upravovala naposledy v noci na dnešek.