Některé areály už také nabízejí snížené jízdné, přestože jarní prázdniny ještě neskončily - například Ještěd nad Libercem nebo Rokytnice nad Jizerou v Krkonoších. V areálech leží do půl metru sněhu. ČTK to dnes řekli provozovatelé lyžařských středisek.

"Je to čím dál tím horší, sníh rychle ubývá," konstatoval ředitel areálu v Rokytnici Jiří Krtička. V největším středisku kraje je z 22 kilometrů k dispozici necelých šest kilometrů sjezdovek, místy jsou ale tratě bez sněhu. Stále však jezdí obě lanové dráhy Lysá hora a Skalka. Denní jízdenka stojí 450 korun, v hlavní sezoně lyžaři platí 590 korun.

Ještě o 20 korun levnější než v Rokytnici je nyní celodenní jízdné na Ještědu, kde je v provozu třetina areálu, zhruba tři kilometry tratí. Na Ještědu se dá jezdit na dvou červených sjezdovkách Liberecká a F10 a černé Slalomák.

Činnost už ukončil areál v Josefově Dole, poslední víkend má před sebou Bedřichov a zřejmě naposledy se v neděli rozjede i lanovka na Benecku na Semilsku. "V provozu pak budou ještě asi týden dva až tři vleky," nastínil starosta obce Jindřich Mejsnar. I na Benecku se jezdí za snížené jízdné. Velmi dobré podmínky k lyžování jsou tam, stejně jako v jiných areálech, hlavně ráno. "Posunuli jsme proto začátek lyžování o půl hodiny na 8:30. Ráno jsou sjezdovky v perfektním stavu, odpoledne to je horší," konstatoval starosta.

Nejlepší podmínky k lyžování v kraji nadále nabízejí Harrachov na Semilsku a Tanvaldský Špičák v Jizerských horách. Velmi dobré jsou také například v areálu Černá Říčka v Desné na Jablonecku nebo Rejdicích na pomezí Jizerských hor a Krkonoš, kde se o víkendu uskuteční i skikrosové závody pro veřejnost. K dispozici budou mít šest překážek.