Slečny a dámy podezřele zmlknou a mužům chvilku trvá, než pochopí, že změnily názor.

Vězte, že žádné ženě není svátek zamilovaných lhostejný. Už jen proto, že druhý den jí v kanceláři bude Maruška od vedlejšího stolu vyprávět o úžasné romantické večeři a velkém pugetu, co má od svého miláčka v kuchyni.

Myslíte, že se vás to netýká? Podle průzkumu jedné z bankovních společností plánuje oslavit Valentýna šest lidí z deseti.

A pozor, jen čtyři procenta z oslovených dají přednost sledování olympiády. Pokud nestojíte o tichou domácnost, přinášíme tipy, jak partnery mile překvapit.

Liberec

Pozvánka do Tipsport Arény na hokejové utkání HC BÍLÍ TYGŘI vs. HC ADMIRAL VLADIVOSTOK. Během přestávek zápasu speciální valentýnský program: soutěž o nejlepší polibek na TV kostce. Koná se v pátek 14. 2. v 18.00 hodin.

Doražte do OC Forum v Liberci

Valentýn plný dárků za nákupy v hodnotě minimálně 300 Kč dostanete dárek a navíc můžete své drahé polovičce udělat radost originálním valentýnským přáním s Vaší fotkou. Akce se koná v pátek 14. 2. mezi 15 -17.00 hodinou.

Liberec

Přijďte se seznámit do klubu Maximal, kde se koná Fire Valentines show největší seznamovací akce, součástí večera bude i ohňová show. Koná se v pátek 14. 2. ve 21.00 hodin.

Víska

V Kulturním domě Víska se odehraje Valentýnský disciples muziku pouští DJ Petr Gerhardt. Akce startuje v sobotu 15. 2. ve 20.00 hodin.

Heřmanice

V Kulturním domě Heřmanice se uskuteční Valentýnská zábava kdo se obleče do červeného, nebo použije červené doplňky, dostane slevu ze vstupného, které je 60 Kč. Koná se v sobotu 15. 2. ve 20.00 hodin.

Hejnice

V kině Hejnice se bude promítat Valentýnský speciál. Jde o promítání filmu Zimní příběh a na prvních dvacet párů čeká květinový dárek! Na film přijďte v sobotu 15. 2. ve 20.00 hodin.

Nový Bor

Valentýnský večer v AJETO Restaurant v Novém Boru. Kromě speciálního valentýnského menu čeká na páry, které dorazí na večeři, malý skleněný dárek a možnost vytvořit si vlastní skleněné srdce na huti, která je součástí restaurace. Akce se koná 14. 2. od 17.30 do 21.00.

Nejoblíbenější kytkou na svátek zamilovaných jsou rudé růže

Čtyři z pěti libereckých květinářství, které Liberecký deník navštívil, podporují Valentýn. Svátek zamilovaných je prý ideální příležitost nejen pro muže udělat někomu radost květinou. Největším hitem budou podle Jarmily Markové z květinářství ve Frýdlantské ulici rudé růže, které jsou paradoxně v tuto roční dobu nejdražší.

„Pro květiny chodí na Valentýna spíše mladší generace. Ti starší říkají, že je to americký svátek, který neuznávají. Kytku přijdou koupit až na Mezinárodní den žen," říká Marková. Podle květinářky se ale prodává čím dál méně řezaných květin, lidé prý šetří.

Kytka na každou příležitost

„Mám jednoho zákazníka, který nevynechá jedinou příležitost, aby manželce udělal radost. Drží snad všechny svátky a výročí. Koupí třeba jen jednu kytku, ale koupí. Na Valentýna, na MDŽ, v den, kdy se seznámili, v den, kdy se vzali," prozrazuje květinářka, která sama aranžuje a váže většinou kytic, které si pak večer na stůl postaví cizí žena.

S individuálními přáními zákazníků se musejí vyrovnávat i v obchodě Květiny u Janiny. Jeho zaměstnanci nabízejí i službu navíc. Už devět let rozváží květiny po městě, tak, aby se dostaly k příjemci v konkrétní čas na konkrétní místo. Díky kurýrní službě tak například můžete dostat narozeninovou kytici přesně v čas, kdy jste se narodili.

Svátek zamilovaných

„Objednávek máme už dost. Většina našich zákazníků mi důvěřuje a nechají na mně výběr květin do kytice. Samozřejmě, že na svátek zamilovaných je největší zájem o růže a jarní květiny, jako jsou tulipány nebo narcisy," říká květinářka Jana Faltová a dodává, že na Valentýna nechodí nakupovat jen muži, dcery prý často posílají kytice svým matkám nebo babičkám a nebo naopak maminky svým dcerám.

V loňském roce se staly oblíbenými staly sazenice jarních květin v květináči, vydrží totiž déle. Podle oslovených květinářek je kupují především šetřiví muži, kteří chtějí, aby měly manželky radost co nejdéle.