Nový Sushi bar sídlí v obchodním centru Plaza a otevřel před několika dny. „V restauracích podnikáme s manželkou už asi 10 let. Máme čínskou restauraci v Praze, Sushi restauraci v Hradci Králové. Liberec jsme objevili náhodou. Jednou jsme si sem z Prahy zajeli a hned nás napadlo zkusit tady začít podnikat,“ vysvětlil majitel a šéf restaurace Lai. „Netuším, jestli jsme jediní v Liberci, ale tady ve středu města určitě ano,“ doplnil výbornou češtinou s tím, že po několika dnech nemohou s manželkou Aničkou odhadnout, zda bude mít jejich bar u místních lidí a návštěvníků města úspěch.

Exotika za rozumné ceny

Bar nabízí hostům dohromady asi 50 míst k sezení a je rozdělen na dvě místnosti, kuřáckou a nekuřáckou. Otevřeno je tu denně od 10.00 do 23.00 hodin, a lidé si zde mohou dát i jiná typicky čínská nebo japonská jídla, a také samozřejmě vína. Nechceme být jen barem pro bohaté. „Někteří hosté nám říkali, že za sushi jezdí do Prahy a že teď jsou rádi, že si mohou tuto specialitu dát u nás tady v Liberci,“ podotkla Anička Wu. „Chceme získat hosty lidovými cenami. Polední menu si u nás mohou dát za 70 korun, a 8 kusů sushi za 60 korun. Nechceme být restaurací jen pro bohatší lidi,“ dodala.

Hlavní je čerstvost surovin

Sushi připravují majitelé restaurace výhradně čerstvé, to znamená, že si je musí host objednat a několik minut počkat, až je kuchaři nachystají. Jak vysvětlila manželka šéfa baru Anička Wu, kdyby měli sushi nachystané na baru dopředu, rýže by v něm vyschla a nebylo by tak dobré. Nový bar připravovali majitelé zhruba rok. První měsíce sem dojížděli z Prahy, až se pod Ještěd nedávno i se dvěma dětmi přestěhovali. „Líbí se nám příroda kolem, navíc je tu menší konkurence než v Praze,“ řekla Anička Wu.