Okresní fotbalový přebor Liberecka zakončil svou podzimní část, v níž potvrdila svou dominanci Osečná i v posledním kole. Na domácím hřišti rozdrtila Jablonné 7:1, Vojtěch Pokorný vstřelil čtyři góly. Druhé mužstvo tabulky Doubí B zaznamenalo vůbec první prohru, a to doma s Dětřichovem. Osečná tak má již čtyřbodový náskok. Na konci tabulky přezimují Horní Řasnice a Hlavice.

Do zkompletování podzimního programu zbývá sehrát odložené utkání Krásná Studánka B – Vratislavice (v sobotu 16. listopadu od 10 hodin).
V klubech proběhly o víkendu bujaré rozlučky s podzimní sezonou, bez ohledu na umístění. Jarní část začne v druhé polovině března 2014.

Osečná – Jablonné 7:1 (5:0)
Utkání bylo od prvních minut hrou kočky s myší a lídr tabulky jednoznačně dominoval. Už v 2. min. proměnil Pokorný penaltu po faulu na Rybáře. Za dvě minuty zvýšil po sólu Janíček na 2:0 a v 11. min. individuální akci zakončil Rybář na 3:0. V 23. přišel další faul bezradných hostů a Pokorný nezaváhal ani při druhé penaltě – 4:0. Ještě do přestávky Pokorný dovršil hattrick na 5:0, ale bylo mu to málo a tři minuty po změně stran po další sólové akci přidal svůj čtvrtý gól. Osečná vedla na začátku druhé půle již 6:0 a když rozhodčí při jejím stálém tlaku nařídil třetí pokutový kop, který tentokrát proměnil brankář Bílý na 7:0, vypadalo to na desítku. Brankostroj Osečné ale poté ustal, domácí jako by se uspokojili a Jablonné v 69. min. snížilo. Pavlas využil nepřesné malé domů A. Kysely. Výsledek se již nezměnil, hosté převedli žalostný výkon, zatímco domácí zazářili, rozlučka s výborným podzimem se jim povedla. Jejich největšími postavami byli střelec čtyř gólů Vojtěch Pokorný, a také stoper Novotný, který si v malém i velkém vápně dělal z hostujících hráčů doslova srandu.
Branky: 2. z pen., 23. z pen., 31. a 48. Pokorný, 4. Janíček, 11. Rybář, 58. brankář Bílý z pen. – 69. Pavlas. Rozhodčí: Linhart, ŽK: 0:0, 80 diváků. Osečná: Bílý – Jarý, Novotný, Tomáš (80. Suchar), Pokorný – Janíček, P. Kysela, Rybář, Kozák – Trapp (46. A. Kysela), Bulíř. Jablonné: Rýdl – Netík, Kotek (54. R. Šimon), Velecký, Pavlas – Stanovský, Štáfek, Vaněk, Čermák – Hruška, Vejskrab.

Jindřichovice – Vratislavice 4:0 (3:0)
Domácí měli snový úvod. Již v 3. minutě byl ve vápně podražen Petrovič, sám se postavil k exekuci nařízeného pokutového kopu a dostal Jindřichovice do vedení. Za deset minut zvýšil po Vološínově přesné přihrávce Suk nádhernou střelou levačkou z hranice šestnáctky do šibenice na 2:0. Hosté předváděli v poli poměrně pohledný kombinační fotbal, ale do gólových šancí se nedostávali. Naopak v 35. Vološín vybojoval balon, posadil na zem dva vratislavické beky a podél gólmana přidal třetí gól. V 61. Hovbel unikl po pravém křídle, dal pod sebe na Suka a ten tentokrát pravačkou opět vymetl šibenici – 4:0. Hosté potom přidali, dostali se i k nebezpečným střelám, ale Ležovič domácí podržel. Zejména při samostatném úniku vratislavického hráče po chybě domácí obrany, kdy Ležovič vyrazil na roh. Vítězství Jindřichovic bylo naprosto zasloužené.
Branky: 13. a 61. Suk, 3. Petrovič z pen., 35. Vološín. Rozhodčí: Pelikán, ŽK: 1:4, 49 diváků. Jindřichovice: Ležovič – Klimeš, Forman, Petrovič, Soukup (59. Masár) – Hroch, Tichý, Milan Knapp, Suk – Vološín (45. Hovbel), Marek Knapp (59. Vak). Vratislavice: Jirák – Mätzelt, Krejčík, Preissler, Vrána – Opatřil, Gebrián, Čermák, Žabka – Hlava, Šída.

Nové Město – Krásná Studánka B 4:3 (2:1)
V Novém Městě se hrál nervózní zápas, fotbal nebyl příliš pohledný a hlavně ze strany hostů plný diskusí s rozhodčím. Studánce se vydařil hned po výkopu překvapivý útok a Kahl ji poslal v 1. minutě do vedení. Do poločasu otočil skóre Bartoš na 2:1, ale i do druhé půle měli lepší start hosté, které jako by Nové Město lehce podcenilo. Pova v 52. vyrovnal na 2:2. V 67. šli domácí opět do vedení, hezkou akci na jeden dotek zakončil V. Černý přízemní střelou k tyči. Hosté však vzápětí vyrovnali, když po dlouhém autovém vhazování se trefil přesně hlavou Bína – 3:3. Nové Město nakonec přece jen mírnou převahu zužitkovalo ve vítěznou branku, kterou vstřelil v 81. minutě střídající David. V 89. ještě šel domácí hráč do gólové šance, kterou mu zmařil faulem Hošek a byl vyloučen,.
Branky: 10. a 36. Bartoš, 67. V. Černý, 81. David – 1. Kahl, 52. Pova, 68. Bína. Rozhodčí: L. Kozák, ŽK: 2:1, ČK: 89. Hošek (Kr. Studánka), 70 diváků. Nové Město: Kocourek – Lakomý, Šindler, Jalovičár, O. Černý – V. Černý (75. David), Kadera, Kolenkár (60. K. Suk), Hnilička – Bruský, Bartoš. Krásná Studánka B: Linke – Bína, Hošek, Vajtr, Charvát – Jiří Dvořák, Bitman (86. Palán), Jakub Dvořák, Kahl – Jirousek, Pova.

Horní Řasnice – Frýdlant B 1:2 (1:0)
Domácí začali aktivně a v 5. minutě Skabrouthovu přihrávku zužitkoval Benda v prostřelení frýdlantského brankáře. I v dalším průběhu první půle byla Řasnice lepší, k vlastní škodě ale své další příležitosti neproměnila a po přestávce se jí to vymstilo. Hosté, kteří předtím hrozili jen dlouhými auty, se po změně stran zlepšili a převzali iniciativu. V 65. z poměrně nevinné akce Martin Stejskal vyrovnal. Za stavu 1:1 se hra vyrovnala, domácí se pokoušeli zejména o rychlé brejky, ale zdálo se, že vše směřuje k remíze. V první minutě nastaveného času však Frýdlant rozehrával standardní situaci z poloviny hřiště, míč jeden z hráčů prodloužil hlavou na Zárubu, jenž z pozice na hraně ofsajdu zařídil vítězný gól pro hosty.
Branky: 5. Benda – 65. Martin Stejskal, 90(+1). Záruba. Rozhodčí: Svinka ml., ŽK: 3:1, 70 diváků. Horní Řasnice: Chlebek – Chadt, R. Haloun, Halík, Franc – M. Haloun, Lenhart, Stránský, Benda – Minárik (68. Matoušek), Skabrouth (65. Hrevuš). Frýdlant B: Zahradník – Peml, Mir. Stejskal, Uhrik, Kaplan – Mauer (46. Lopuszynski), Záruba, Částek, Tauš – Martin Stejskal, Bartoš (61. Buřita).

Hlavice – Gass Mníšek 2:4 (1:1)
V utkání v Hlavici padlo paradoxně šest gólů, ačkoli utkání příliš gólových šancí nenabídlo. Jenže prakticky všechny byly proměněny. V 10. minutě dostal pěkný pas za obranu domácí Rolf a se svou příležitostí naložil bravurně – 1:0. V 21. se odehrála sporná situace v hlavickém pokutovém území, když Pytlounovi odpískal rozhodčí spornou hru rukou a vyloučil jej, ačkoli podle tvrzení domácích původně ani hlavní sudí, ani jeho asistent na lajně nereagovali a penalta byla nařízena až na naléhání hostů. Smejkal pokutový kop proměnil a vyrovnal na 1:1.
O výsledku se rozhodlo v čtyřminutovém rozpětí v první čtvrthodině druhého poločasu. Mníšecký Brückler nejprve v 52. proměnil kolmou přihrávku a v 55. krásně zavěsil z 20 metrů. V závěrečné desetiminutovce se skóre ještě upravilo po dvou úspěšných přímých kopech. Nejprve v 83. Jakub Louda zvýšil na 1:4, o dvě minuty později jej napodobil domácí Zejbrlík a stanovil konečný stav na 2:4. V 86. ještě plynaři kopali po faulu Hlavických svou druhou penaltu, jenže Lednický ji neproměnil.
Branky: 10. Rolf, 85. Zejbrlík – 52. a 55. Brückler, 21. Smejkal z pen., 83. Jakub Louda. Rozhodčí: Mečíř, ŽK: 2:1, ČK: 21. Pytloun (Hlavice), 100 diváků. Hlavice: Lehký – Malý, Arlt, Kočí, Štěrba (46. Sviták) – Rolf, Jíra (67. Bobek), Pytloun, Hozák – Zejbrlík, Hroch (80. Želechovský). Gass Mníšek: Svinka – Celler, Bárta, Macháček, Šolc – Lednický, Smejkal, Šubrt (57. Jan Louda), Brückler – Jakub Louda, Švanda.

Doubí B – Dětřichov 3:4 (1:3)
Úvodní dvacetiminutovka, to byla ze strany domácích katastrofa a prakticky už po ní bylo rozhodnuto, že Doubí B utrpí svou první porážku této sezony. V 5. min. „načal" Doubské Kareš, v 11. se trefil Koťátko a stejný hráč dostal Dětřichov ve 20. minutě už do tříbrankového vedení. Hosté si v této fázi dělali co chtěli, chodili sami od půlky hřiště až do vápna a pro domácího trenéra Sula byl výpadek jeho svěřenců nepochopitelný. V dalším průběhu si zkušení hosté své vedení hlídali, a i když v 30. Kotek a v 49. Kosiewicz snížili na rozdíl jednoho gólu, Koťátko v 56. dovršením hattricku opět dostal Dětřichov do bezpečného náskoku. Branka Zradičky v 70. na 3:4 byla v utkání poslední, hosté již Doubské k ničemu vážnějšímu nepustili. Čtyři ze sedmi gólů, po dvou na obou stranách, padly po centrech z rohových kopů.
Branky: 30. Kotek, 49. Kosiewicz, 70. Zradička – 11., 20. a 56. Koťátko, 5. Kareš. Rozhodčí: Novák, ŽK: 2:2, 35 diváků. Doubí B: Lajtar – Beneš, Jonáš, Myslivec, Salaba – Dráb (60. Kabát), Kosiewicz (50. Zeman), Kotek, Zradička – Herkner (50. Karlík), Tříska. Dětřichov: Preissler – Nejedlo, Zimmermann, Vízner, Patrman – Válek, Mičunovič, Koťátko, Štěpánek – Kareš, Vágner.

Višňová B – Nová Ves B 3:1 (2:0)
Výhra domácích je spravedlivá a výsledek 3:1 ani neodpovídá převaze Višňové, hosté totiž předvedli pramálo. Domácí zahájili náporem, už v 2. minutě Mrázek po přihrávce Labského zblízka netrefil branku a totéž se „podařilo" hned několika višňovským borcům při závaru před novoveskou brankou v 7. min., když míč poskakoval tři metry od brány… V 15. zahrozil hostující Žák z přímého kopu, jeho střela prosvištěla těsně nad břevnem. V 20. poprvé udeřilo: M. Mazánek poslal přesný pas Mrázkovi, který obstřelil gólmana – 1:0. V 30. se objevil před domácí brankou nebezpečný Žák a Závůrka po střele z úhlu odvrátil na roh. V 35. se M. Mazánek po přihrávce Labského uvolnil přes tři hráče a střelou na zadní tyč poslal Višňovou do dvoubrankového vedení. Po přestávce pokračovala převaha domácích. Lob M. Mazánka v 47. vytáhl brankář Nové Vsi Kosař konečky prstů na roh, v 53. pálil M. Mazánek po přihrávce Labského z bezprostřední blízkosti do brankáře. V 57. zaútočili hosté a po faulu Machka v pokutovém území byla nařízena penalta, kterou proměnil Sochůrek na 2:1. To však neovlivnilo aktivitu Višňové a v 65. po rohu Labského skóroval Pařík hlavou – 3:1. V 70. Labský utekl z poloviny hřiště, obešel i brankáře, ale míč směřující do sítě odvrátil vrátivší se obránce z brankové čáry na roh. V 80. po centru Martinů od postranní čáry hlavičkoval Mrázek do gólmanovy náruče. V 82. šli tři hráči Višňové sami (!) proti brankáři. Stoprocentní šanci však „zazdil" Labský, jenž místo přihrávky na jednoho z naprosto volných spoluhráčů volil střelu, kterou Kosař z bezprostřední blízkosti chytil. V závěru ještě Mrázek ze slibné pozice trefil jen boční síť novoveské branky.
Branky: 20. Mrázek, 35. M. Mazánek, 65. Pařík – 57. Sochůrek z pen. Rozhodčí: Pelikán, ŽK: 3:3, 50 diváků. Višňová B: Závůrka – Machek, Pařík, Martinů, Branda (46. Šmidrkal) – T. Mazánek (46. Mokrý), Labský, Kepr, Mládek (70. Bláha) – Mrázek, M. Mazánek. Nová Ves B: Kosař – Didi, Černý, Luk. Adam, Mráček – Sochůrek, Mrijaj, Medek (70. Lub. Adam), Žák – Vondráček, Novotný.