„Ze začátku bylo špatné počasí, nikomu se do vody moc nechtělo. Tak proběhlo nejprve kolo amatérů a poté soutěžili vítězové z minulých ročníků. Každopádně v letošním roce na kole nikdo lávku nepřejel. Povedlo se to jen soutěžícím s trakařem," řekl za organizátory Jiří Hauzer mladší.

Závodníci se vykoupali i s kolem

V netradičním závodě tak vyhrál Filip Botka, i když se mu nepodařilo na kole přejet plovoucí lávku z pneumatik celou. Na trakaři vyhrála dvojice Bílý a Domča. Nakonec se udělovala i cena útěchy, kterou získali soutěžící, kteří se při závodu nechtěně vykoupali i s kolem. Závodníky celou dobu hlasitě podporoval dav lidí ze suchého místa na břehu rybníka. Soutěží ale program nekončil. Ve večerních hodinách vystoupila skupina Trhák a poté předvedli exhibici historičtí šermíři ze skupiny Golem. Vyvrcholením celého dne byl stejně jako v Liberci ohňostroj.

Zbytek víkendu patřil Svatovítské pouti, kterou zahájilo už v pátek muzicírování pod širým nebem u sousoší Tří svatých na návrší nad Osečnou. Nedělní odpoledne zakončil promenádní koncert 
v lázních v podání orchestru Plechařinka, v němž nechyběli ani místní muzikanti 
z blízkého okolí. ⋌