„Sněhové podmínky nejsou ideální. Sjezdovky i běžecké trati jsou tvrdé. Lyžovat se dá, lidé by ale měli být opatrnější," řekl náčelník Horské služby Jizerské hory René Mašín. Během víkendu vyjela Horská služba k téměř třicítce lyžařů. V sobotu zasahovala u sedmnácti, v neděli u dvanácti úrazů. „Byla to běžná zranění, která neohrožují život, hlavně zlomeniny a otřesy mozku," dodal Mašín.

V Jizerských horách je aktuálně upraveno přes 180 kilometrů Jizerské magistrály, dalších více než 100 kilometrů stop na ně navazuje v západních Krkonoších. Podle vyznavačů bílé stopy by ale bylo ideální, kdyby připadlo alespoň dvacet, třicet čísel.

Za jeden z nejlepších v letošní zimní sezoně označil tento víkend Pavel Bažant, ředitel společnosti SKI Bižu, která provozuje největší jizerskohorská střediska v Bedřichově, na Severáku a Tanvaldském Špičáku. „O víkendu se nám návštěvnost denně pohybovala kolem 4500 až 5000 lyžařů, parkovalo se, kde se dalo," řekl Bažant. Zatímco v Bedřichově zatím nebylo možné kvůli nedostatku sněhu upravit všechny sjezdovky, Severák a Špičák jedou naplno.

„Na Špičáku nám chybí dodělat posledních 300 metrů pod lesem," poznamenal Bažant. Rušno bylo o víkendu i na libereckém Ještědu. „Návštěvnost za oba dny se pohybovala kolem 3000 lidí," řekl ředitel Sportovního areálu Ještěd Jan Svatoš. Areál stále ještě není celý v provozu. „Chtěli bychom na příští víkend dodělat Skalku a dokončit Pláně tak, aby na jarní prázdniny už byly v provozu. Potřebujeme tam tak ještě tři mrazivé dny," poznamenal Svatoš. Větší návštěvnosti by podle něj pomohlo, kdyby i ve městech a níže položených oblastech byl sníh. „Nikdo nám nechce věřit, že tady je opravdu zima a sníh," řekl.