Nově pořízené dodávky jsou značky Peugeot Boxer a jsou vybaveny hydraulickým čelem, které slouží k nakládání a vykládání objemných a těžkých nákladů, jako jsou například v loňském roce pořízené nové termoboxy. Ty zajišťují, že se jídla k pacientům dostávají přímo od kuchaře a nutriční terapeutky v zaručené kvalitě, množství a teplotě k pacientům.

Oběd. Ilustrační obrázek.
Stovky dětí nemají na teplé jídlo

Jeden z vozů je také vybaven chladicím zařízením, které umožní bezpečně přepravovat pokrmy, jež musí být uchovávány ve stanovené maximální teplotě. Pořízení tří aut vyšlo na 2,7 milionů korun. Ta disponuje celkem osmdesáti vozy. Každým rokem nahrazují novými zhruba osm z nich. Dovoluje to ekonomická stabilita nemocnice. „Ziskové hospodaření slouží pro masivní investování z vlastních peněz.

Krajská nemocnice v Liberci. Ilustrační foto.
Problém mezi nemocnicemi má vyřešit superaliance

Ať už se jedná o konkurenceschopné prostředky na mzdy, průběžnou obnovu přístrojů v Liberci nebo Turnově nebo právě na obnovu zastaralého vozového parku,“ vysvětlil generální ředitel KNL Luděk Nečesaný.“ Ještě do konce roku nemocnice nahradí čtyři nejstarší sanitky pro převoz pacientů.