Další omezily provoz přes pracovní dny kvůli klesajícímu zájmu lyžařů. Podmínky jsou ale nadále velmi dobré, na sjezdovkách je až 80 centimetrů sněhu.
"Pro lyžaře je to ideální, žádní lidé, nízké ceny a super kopec. V noci mrzne, přes den je jen několik stupňů nad nulou. Jezdíme na severní straně, kde sjezdovky vydrží skoro po celý den," uvedl ředitel areálu na Ještědu v Liberci Jan Svatoš. Mimo provoz jsou na Ještědu sjezdovky na jižní straně. Podle Svatoše ještě nejsou rozhodnuti, zda Pláně na víkend pustí. "Sněhu máme dost, spíše je to o zájmu," konstatoval. V areálu je od 20 do 60 centimetrů sněhu, v provozu je 4,5 kilometru tratí.

K závěru se blíží lyžování v největším středisku kraje v Rokytnici, které je orientováno na jih. "Podmínky jsou zatím vcelku dobré, do oběda je krásné lyžování na jarním firnu. Akorát slunce má takovou sílu, že to utíká před očima," uvedl ředitel Spartaku Rokytnice Jiří Krtička. Mimo provoz je Studenov a pravděpodobně brzy skončí lyžování i na 2,5 kilometru dlouhé červené sjezdovce na Lysé hoře v areálu Horní Domky. Nadále tam mohou lyžaři využívat modré sjezdovky včetně Turistické, jež je dlouhá skoro tři kilometry.

Z areálů v západní části Krkonoš jsou v plném provozu už jen Harrachov a Vítkovice, v Jizerských horách Rejdice a Černá Říčka v Desné. Sezónu ukončil Bedřichov, další se zastaví od příštího týdne. V pracovní dny bude například mimo provoz Severák v Hraběticích a v největším středisku Jizerských hor na Tanvaldském Špičáku bude zřejmě jezdit jen lanovka. "Sněhu je dostatek, záležet bude na zájmu. Severák chceme o příštím víkendu ještě pustit," uvedl za oba areály Pavel Bažant.