Na starosti měl jednu z nejnáročnějších oblastí rozvoj, dopravu a technickou infrastrukturu. Zároveň mu zanikl i mandát v městské radě. ČSSD navrhuje jeho místo neobsazovat a práci rozdělit ostatním náměstkům. Kvůli vyrovnání politických sil navrhuje, aby radu opustil také jeden radní z koaličního uskupení Liberec občanům.

Martin informoval o záměru ze zdravotních důvodů rezignovat už počátkem července, v platnost vstoupilo toto rozhodnutí až koncem minulého týdne.

„Vedení města se dalším řešením situace bude zabývat v následujících dnech. Fungování odborů, které byly v gesci náměstka Martina, je nadále zajištěno jejich vedoucími, pravomoci náměstka dočasně přešly na primátorku a tajemníka města," doplnil mluvčí magistrátu Jan Král.

Do gesce náměstka Martina patřily mnohé investiční akce, ale také například největší městské organizace. Zodpovědný byl i za soudní spor s firmou Eltodo, s níž se město pře o výpověď smluvního vztahu.

„Velmi si cením přístupu pana náměstka, který i přes zdravotní problémy se svou rezignací vyčkal vhodného okamžiku a dotáhl do konce některé z velkých akcí jako byla přístavba městského bazénu, revitalizace sídlišť, parků, ale také třeba přeměna městských lázní v krajskou galerii," řekla Rosenbergová.

Přitom právě Martinův rezort byl tím, kde se nejčastěji a nejvíce škrtalo