Sezonu zatím ukončila některá menší střediska, jako jsou Javorník na Ještědském hřbetu a jizerskohorská střediska Josefův Důl a Bedřichov. Některá další provoz přerušila v tomto týdnu na pracovní dny, o prodlouženém víkendu ale budou znovu v provozu. To se týká krkonošských Pasek nad Jizerou, obou jizerskohorských středisek v Kořenově nebo Černé Říčky v Desné.

"Přes týden už nejsou lidi. Má být ale pěkně, tak snad lidi na prodloužený víkend přijedou," uvedl vedoucí střediska v Pasekách Martin Říha. Obdobný názor má i Martin Lauer ze skiareálu Černá Říčka. "Vzhledem k tomu, že Velikonoce jsou relativně brzo, tak si myslím, že někteří si je přijdou užít na sněhu," uvedl. Podmínky jsou podle něj výborné. "Sněhu je dostatek, otevřené budeme mít všechny sjezdovky," dodal. Černá Říčka na víkend chystá oslavu konce sezony. V sobotu bude ledovcová rallye, což je netradiční závod ve skicrossu, večer zábava a v neděli dětská olympiáda.

Některá střediska v kraji stále fungují v každodenním provozu. Dnes se tak dá například lyžovat na Ještědu v Liberci, Tanvaldském Špičáku v Jizerských horách nebo v krkonošských areálech v Harrachově, Rokytnici nad Jizerou či Vítkovicích. Do hor mohou stále vyrazit i běžkaři. "Pomohlo, že v noci na úterý připadlo dva až pět centimetrů sněhu. Na dnešek jsme upravili hlavní trasu z Bedřichova přes Smědavu na Jizerku," uvedla Silvie Kalinová z Jizerské o.p.s. Společnost se stará o úpravu magistrály v Jizerských horách. Desítky kilometrů upravených stop mají běžkaři i v Krkonoších.