Jsou jich stovky 
a jen každý pátý má šanci uspět na trhu práce hned. Řeč je o absolventech škol, kteří patří v oblasti zaměstnávání mezi ty, jenž práci hledají nejhůře. Firmy totiž chtějí ve většině případů lidi s praxí, tu ale mladí prostě nemají kde získat. Šancí pro ně tak může být nový projekt „Stáže ve firmách".

„Nedostatečná praxe bývá jedním z hlavních důvodů, proč mladí lidé končí po škole na úřadech práce. I když by pracovat chtěli," říká Martina Arnoldová z Fondu dalšího vzdělávání. Tento fond je příspěvkovou organizací Ministerstva práce a sociálních věcí a projekt stáží ve firmách zaštiťuje. A jak funguje?

Lešenář i grafik

Každý zájemce o stáž se musí nejprve zaregistrovat. „Registrace je nezávazná a probíhá na internetové stránce www.stazevefirmach.cz, kde je k dispozici mimo dalších informací i katalog nabízených stáží," vysvětluje Arnoldová. Potom si prostě stačí vybrat, 
v jakém oboru má člověk zájem pracovat a nabírat zkušenosti. Na Liberecku je v současné době otevřeno 10 stáží 
v rozmanitých oborech. Firmy přijmou na zkušenou lešenáře, marketingové manažery, webové grafiky, karosáře nebo třeba detektivy koncipienty.

Liberecko – 61 stáží

Desítky stáží už ale běží od začátku června. „Nastoupil jsem druhý červnový týden a pracovat tady budu ještě asi měsíc," říká například Michal Brož z Liberce, který dělá fakturanta ve firmě AP Autopech s.r.o. Na stáž se podle svých slov přihlásil hlavně proto, že ho auta zajímají. „A taky tady získám spoustu kontaktů a informací. Jednou bych chtěl 
s auty pracovat, tak se mi každá získaná zkušenost hodí," říká Brož. V této firmě navíc není jediný. „Máme tady ještě jednoho stážistu a zatím jsme s prací obou spokojení," řekla Deníku za firmu Iveta Chomová. Přivést do firmy nové tváře a ukázat jim, jak to u nich funguje se rozhodla, protože jí to přišlo jako zajímavá nabídka. „Dostali jsme tip, že se do akce můžeme zapojit a přišlo nám to dobré. Oni nám s něčím pomohou, my je něco naučíme. Má to smysl," dodala Chomová.

Pro firmy, které stážisty přijmou, věnují jim čas i dohled, může být projekt velkým přínosem. „Mohou si samy vychovat a případně ověřit své budoucí zaměstnance. A skutečně jsme už zaznamenali případy, že si podniky své stážisty stáhly k sobě," potvrdila Arnoldová.
Všichni zájemci o stáž by ale měli počítat s tím, že jde o práci neplacenou. Podmínky jsou nastavené tak, že stážisté nemají nárok na mzdu, nicméně nepřicházejí během práce 
o státní příspěvky, které pobírají. Je jim však zaplaceno stravné a za přesně daných podmínek i cestovné a ubytování. Co se týče firem, těm projekt hradí fixní náklady na stáž.

Černé duše?

Podle zjištění Deníku se už ale i na Liberecku objevily případy, kdy firmy buď lidi na oko zaměstnaly a ti tam nebyli, nebo za nimi nebyla žádná práce. „Víme o tom, ale Fond dalšího vzdělávání si to velmi hlídá. Provádí důkladné kontroly a monitoruje, jak vše probíhá," ujišťuje Martin Moc, mediální zástupce projektu. Dodává, že jde o minimum případů.Projekt stáží je kromě studentů určen i osobám vracejícím se na pracovní trh, například z rodičovské dovolené. Každý stážista získá po jeho skončení certifikát Europass, doklad o stáži.