„Doufali jsme v o něco lepší výsledek, možná byl náš odhad trochu nereálný, ale je pravdou, že nikdo rovněž nečekal, že Starostové dosáhnou takhle velkého výsledku. Přesto jsme spokojeni, skončili jsme jako druzí, což je úspěch, protože do krajského zastupitelstva kandidujeme poprvé," uvedla Volfová s tím, že první povolební vyjednávání se Starosty už proběhla.

„Dohodli jsme se se Starosty, že budeme ctít výsledek voleb, to znamená, že oni jsou první a my druzí. Ve hře je teď několik možných variant – buď utvoříme dvojkoalici, což by nám jako Hnutí ANO stačilo, protože bychom měli dohromady 27 mandátů. Nevylučuji ale ani případnou trojkoalici, záleží především na požadavcích Starostů. Zítra proběhne další kolo vyjednávání," řekla Volfová.

Hnutí ANO získalo v zastupitelstvu celkem 9 míst. V Radě kraje by rádo dostalo na starosti resort sociálních věcí a zdravotnictví. „Nevylučujeme ale ani jiné oblasti, jsme připraveni obsadit to, na čem se se Starosty dohodneme. Kandidátku jsme sestavovali tak, abychom na ní měli lidi, kteří jsou připraveni zvládnout to, co se od nich bude očekávat. Rozhodně nemáme problém s tím, že bychom některý z resortů neměli kým kvalitním obsadit," dodala Volfová s tím, že se neobává toho, že by rýsující se koalice ANO a Starostové ztroskotala podobně jako ta předchozí Starostů a Změny. „Samozřejmě, že máme svoji vizi a plány, které chceme prosadit, ale vše je o domluvě a konsenzu. A my jsme připraveni ctít rozhodnutí většiny," uzavřela Volfová.