Dlouhodobě plánovaný projekt se stal skutečností. Libereckou gastronomickou scénu obohatil nový podnik s příznačným názvem Nakraji, který odkazuje na jeho umístění. Stojí jednak na na kraji komplexu rezidenčního domu RoSa v centru města, zároveň naproti němu sídlí Krajský úřad Libereckého kraje.
„Navzdory energetické krizi, zdražování i celkové nejistotě jsme se rozhodli do toho jít a otevřít vlastní restauraci. Chceme nabídnout něco výjimečného, co v Liberci podle nás chybí,“ řekl spolumajitel a zároveň provozovatel podniku Tomáš Pitro.
Itálie, Francie, Asie i česká kuchyně
Adam Zikmund.Jejich jiný pohled na gastronomii spočívá ve skloubení lehčí formy fine diningu neboli zážitkové gastronomie s přístupnou cenovou politikou pro širokou veřejnost. Spojili síly s českým šéfkuchařem Adamem Zikmundem, který sbíral kulinářské dovednosti po celém světě a i na Liberecku je jeho jméno již zapsáno z předchozích působení.
„Pracujeme s čerstvými a dostupnými surovinami. Adam je schopen je připravit neobyčejným způsobem a výsledkem je dokonale dochucené jídlo na talíři,“ podotkl Pitro. Věnují se i fúzi kuchyní, ať už se jedná o italskou, asijskou či francouzskou. „Na své si přijdou i milovníci české kuchyně. Minimálně dvě až tři jídla z denní nabídky odpovídají české klasice jako například bůčkový rillet s kváskovým chlebem nebo znojemská s dušenou rýží,“ doplnil.
Klasické i týdenní menu nově doplní nabídka snídaní. Mají vlastní pekárnu, kterou do budoucna doplní i sousedící vinotéka Narohu, kde mimo jiné přes letní měsíce nabídnou točenou italskou zmrzlinu, která zde ještě vůbec nemá zastoupení. Rádi by, aby návštěvník mohl začít den kávou a snídaní, mezi schůzkami poobědval a zakončil den večeří s rodinou. „Nyní je pro nás klíčové, aby se restaurace plnila hosty, kteří budou spokojeni a začnou se k nám vracet,“ zdůraznil spolumajitel liberecké restaurace.
Tomu má napomoci i skloubení gastronomie s designem a celkovým prostorem, kterému dominuje minimalismus a kombinace betonu, dřeva a moderních svítidel. Přestože nesídlí úplně v srdci města, věří, že místo má potenciál. Ať už kvůli přilehlému Babylonu a iQLandii, tak i díky plánované náplavce, která vznikne v blízkosti.
„Z vlastních zkušeností vím, že pokud je produkt dobrý, najde si zákazníky kdekoliv,“ podotkl Pitro, který se netají i plány do budoucna. „Až doladíme všechny detaily, rádi bychom pořádali degustační večery a podobné události. A to stále s důrazem na stoprocentní kvalitu, perfektní práci se surovinami a osobitým přístupem k hostům,“ uzavřel Tomáš Pitro.