Po více než padesáti letech začalo loni na podzim znovu vysílat samostatné rozhlasové studio pod hlavičkou Českého rozhlasu Liberec. Po vzniku Severočeského kraje v 60. letech se totiž stal liberecký rozhlas s předválečnou tradicí součástí Českého rozhlasu v Ústí nad Labem.

Liberecký rozhlas přitom hrál klíčovou roli v rozhodujících dějinných událostech, ale i v kulturním dění. „Připomeňme si rok 1968 kdy právě z libereckého studia hovořil k lidu Václav Havel a Jan Tříska,“ připomněl vedoucí libereckého vysílání Tomáš Beneš.

VZPOMÍNAT BUDOU V KNIHOVNĚ

Právě v duchu vzpomínek se ponese narozeninová oslava, kterou liberečtí rozhlasáci přichystali 2. listopadu pro své posluchače v krajské knihovně.

„Oslavy začnou přesně v 18.00 hodin a kromě narozeninového dortu bude připraven časosběrný dokument o starém a novém rozhlase v Liberci,“ připojuje se autor kulturního magazínu, moderátor David Hamr.

Setkat se tu můžete se svými oblíbenými moderátory a dalšími lidmi, kteří dělají liberecký rozhlas. Český rozhlas Liberec vsadil ve vysílání nejen na aktuální informace z kraje a dění v obcích a městech, ale i na známé tváře.

Slyšet z něj můžete třeba hlasy „liberecké“ tváře České televize Marcely Augustové nebo kreslíře a humoristy Petra Urbana. Oblíbený je také zmíněný magazín o kultuře, který představuje spisovatele a díla z kraje.

SOKOLNÍCI S DRAVCI jsou pravidelnými návštěvníky hradu Trosky během sezony. Na sváteční den, který je poslední sobotou v této sezoně, připravili řadu ukázek.
FOTO: Hrady a zámky hlásí: Zavíráme