Již šestnáctým rokem je soutěž i memoriálem Josefa Velechovského a Rudolfa Bárty. „Jsou to jedni ze zakládajících členů našeho klubu a poválečné kynologie na Liberecku vůbec. Tímto jim alespoň chceme vzdát čest a dík za to, co zde vybudovali a jak se zasloužili o rozvoj kynologie na Liberecku,“ řekl předseda klubu a ředitel soutěže Jiří Kolář.

Své síly ve čtyřech soutěžních kategoriích poměřilo na třicet účastníků, kteří se na soutěž sjeli z celé České republiky. V kategorii ZZO nastoupilo 17 psů. Skládala se pouze z poslušnosti, avšak byla oproti zkušebnímu řádu doplněna o cviky kladina nízká, skok vysoký 40 cm, šplh vysoký 160 cm a štěkání u nohy psovoda. V kategorii ZM soutěžilo šest psů, do kategorie ZVV 1 nastoupili čtyři psi a v nejvyšší kategorii ZVV 2 se utkali tři psi. Tyto kategorie se skládaly z disciplín poslušnost a obrana.

Kaiser Josef 2021
Dali si do těla. Běžci vyrazili na rozhlednu na Císařském kameni

Soutěž posuzovali rozhodčí Jaroslav Tišl a Jiří Čákora. Figuranty na obranách byli Karel Vittiš a Milan Kozák. Účastníci měli v přestávce možnost vidět i práci psa Celní správy z výcvikového střediska v Heřmanicích, který předvedl vyhledávání peněz.

Výsledky soutěže
Kategorie ZZO: 1. Jan Fábera a Happy, 2. Michaela Bartůňková a Sára, Květa Herčíková a Great Gilroy
Kategorie ZM: 1. Zdeňka Jislová a Dickens, 2. Jana Kavalírová a Julieta, 3. Miluše Kuchařová a Thor
Kategorie ZVV 1: 1. Libuše Vondráčková a Bailey, 2. Helena Švorcová a Odetta Olga, 3. Jana Melnyčuk a Natasha Natty
Kategorie ZZV 2: 1. Jaroslav Zeman a Cannibal, 3. Šárka Mixánková a Delghádo, 3. Jan Kňourek a Alf