„Divadlu i umělcům chybí diváci a předávání emocí lidem. Lidem chybí divadlo a kontakt s umělci, kteří jim skrze umění a emoce předávají pozitivní energii. A tak alespoň touto ONLINE cestou chceme všechny příznivce Divadla F. X. Šaldy potěšit a dodat jim optimismu“, uvedla Michaela Pompová, vedoucí marketingu DFXŠ.

Krátký příběh liberecké opery chce divákům připomenout současný repertoár, zavzpomínat si, ale i nahlédnout do budoucnosti opery DFXŠ. Příběh vznikl podle Pompové  spontánně. „Šlo o reakci na současnou situaci. Jednotlivé skladby- árie a duety vypráví a umocňují děj, který právě teď všichni prožíváme,“ vysvětlila a nastínila i děj novinky, která velmi aktuálně reaguje na nově vzniklou situaci a nezříká se ani prvků politické satiry.

Rudy Linka na loňském ročníku Bohemia JazzFestu v Liberci. Ten má tu čest být jedním z měst, kam světově známý kytarista zve své přátele -významné jazzové hudebníky i vycházející hvězdy. Letos však bude mít BJF trochu jinou podobu.
Rudy Linka: „Všichni jsme na tom úplně stejně“

„Leporellovi z Mozartovy opery oper Don Giovanni nezbývá nic jiného, než prosit a žadonit, aby vše již brzy skončilo. V duetu Rozhodnuto uzavřeno Smetanovy opery Dvě vdovy a následné Samostatně vládnu já, může duet v mnohém připomínat dnešní politickou situaci,“ popsala.

V příběhu také zazní nádherná milostná árie z Bizetovy opery Lovci Perel, která měla mít na konci května v Šaldově divadle svou premiéru a z důvodu trvání vládního nařízení se posouvá na poprázdninový termín. „Májové osvěžení tak divadlo posílá alespoň touto cestou,“ doplnila ředitelka DFXŠ Jarmila Levko.

Diváci se mohou těšit na skvělé pěvecké výkony Lívie Obručník Vénosové, Věry Poláchové , Josefa Kovačiče a Sergeye Kostova. Na harfu pěvce doprovodí Markéta Doubravská, na housle Marcela Mikolášková a na klavír Maxim Biriucov. Námět a scénář vzešel od Lindy Keprtové, režie se ujal Jakub Kabeš a Marian Mičjar. Začátek premiéry Liberecká operní karanténa je v 19 hodin. 

Mládě mravenečníka v liberecké zoo.
Liberecká zoo pauze otevřela. A zdražila vstupné