Žirafu Rothschildovu chová zdejší zahrada od roku 1985, kdy do zahrady přicestovaly první dvě samice Mahulena a Jesika. Za dobu chovu prošlo zoologickou zahradou více než padesát žiraf. Žirafa Rothschildova patři mezi nejvíce ohrožené poddruhy žirafy. 

Žirafí sameček

V přírodě je její populace odhadována na několik set jedinců žijících v Ugandě a Keni. V přírodě je nejvíce ohrožena pytláctvím a ztrátou životního prostředí jeho přeměnou v zemědělské plochy.