Také tuto sobotu pokračuje hlasovací soutěž Libereckého deníku a Divadla F. X. Šaldy v Liberci Liberecká Thálie. Představujeme v ní další nominované umělce ze všech tří souborů divadla.

Hlasovat a posílat soutěžní kupóny můžete libovolně, v jakémkoliv počtu. Svému idolu můžete poslat jakýkoli počet hlasů.

Pozor: jeden kupón je pouze jedním hlasem pro jednoho konkrétního umělce. Nelze tedy vyplnit dvě jména!

Každý čtenář může poslat libovolný počet kupónů a nezáleží v jakém pořadí. Vybírat můžete nejen z právě představených umělců, ale jakéhokoliv člena ze seznamu nominovaných, který budeme na této straně uveřejňovat společně s hracím kuponem. Je na Vás, zda doplníte i určitou roli.

Soutěží se pouze ve třech kategoriích činohra, opera a balet. Na Vás je poslat hlas nejoblíbenějšímu herci či herečce, pěvci či pěvkyni nebo tanečníkovi či tanečnici.

Nebyla by to ovšem správná hra, kdyby na konci nečekala výhra. A ta čeká na tři vylosované.

O co se hraje? O celoroční abonmá podle vlastního výběru, blokové předplatné na činohru a balet a dvě vstupenky představení DFXŠ dle vlastního výběru.

Výsledky čtenářské ankety Liberecká Thálie budou slavnostně oznámeny za účasti herců a významných osobností před večerním představením Dům Bernardy Alby, které se za pěkného počasí odehraje před libereckou radnicí 29. srpna. Zároveň budou na místě vylosováni tři úspěšní držitelé divadelních cen.

Kupóny zasílejte na adresu: Liberecký deník, Liliová 5, 460 01, nebo je přineste přímo do redakce (naproti zadnímu traktu budovy DFXŠ) nad zastávkou směr Ruprechtice.

Uzávěrka soutěže je v úterý 25. srpna!

Výběr zveřejněných nominací a medailony umělců byly připraveny ve spolupráci s Divadlem Františka Xavera Šaldy Liberec.

ČINOHRA: Jana Hejret Vojtková

Patří ke stálicím liberecké činohry už od poloviny devadesátých let, kdy přišla po krátkém působení v Opavě a Českém Těšíně. Opakovaně spolupracovala zejména s režisérem Pavlem Paloušem. Její talent je rozprostřen od rolí dramatických (Johnstonová v Pokrevních bratrech; režie J. Ďurovčík, 2007 či Duňaša ve Višňovém sadu, režie I. Rajmont, 2014) až k rolím vyloženě komediálním (Clarice Bernsteinová v Listopadu; režie M. Glaser, 2013). Díky své barvě hlasu dokáže vyniknout i pěvecky nezapomenutelné bylo např. její tango Daj si jed v komedii Satiry aneb Zmizení Píseckého. Vynikající je také v komedii Srnky.

OPERA: Svatopluk Sem

Nejvýraznější a nejvyhledávanější barytonista své generace přijal tuto sezónu pozvání také do Liberce, a to do role kožušníka Samka v opeře Eva Josefa Bohuslava Foerstera, za kterou byl navržen do úzké nominace na Cenu za nejlepší interpretaci role na festivalu OPERA 2015. Další nominaci na Cenu Thálie za rok 2014 získal za roli Wolframa z Eschenbachu v opeře Tannhäuser skladatele Richarda Wagnera v pražské Státní opeře.

OPERA: Alžběta Vomáčková

Mezzosopranistka Alžběta Vomáčková patří mezi nejtalentovanější pěvecké osobnosti své generace. Již během studií je výrazně obsazována do stěžejních rolí, jako je kupříkladu Amneris v opeře Aida Giuseppe Verdiho či Maddalena v opeře Rigoletto stejného autora. Libereckému divákovi se představila v roli Nicklausse v Hoffmannových povídkách Jacquese Offenbacha či jako Prezisollisa v opeře Síla osudu Giuseppe Verdiho, za kterou byla v roce 2013 navržena do širší nominace na Cenu Thálie.

BALET: Margaux Thomas

Francouzka Margaux Thomas absolvovala roce 2009 taneční konzervatoř v Cannes, první profesionální zkušenosti sbírala v souboru Cannes Young Ballet, kde spolupracovala s choreografy ja- ko Nans Pierson či Maggie Bogaart. V roce 2013 se zúčastnila kurzu D. Squira v Ostravě, který se zaměřoval na taneční styl Merce Cunninghama. Odtud už vedla krátká cesta do Národ- ního divadla Moravskoslez- ského a poté do Liberce. Štíhlá, vysoká tanečnice vyniká jak v charakterních rolích (Amelie v Domě Bernardy Alby), tak v komických (Hašteřivá sestra v Popelce).

Hlasovat můžete zde