Liberecký areál ve Vesci bude už příští víkend hostit opět po roce extrémní překážkové závody Spartan Race. První říjnový víkend budou součástí programu také závody pro děti Spartan Kids. Děti budou závodit ve třech věkových kategoriích od čtyř do čtrnácti let na trase se zmenšeninami překážek, které čekají na dospělé závodníky.

Spartan Race.Zdroj: promo

S nejmladšími dětmi mohou závod absolvovat rodiče. Na všechny děti čeká v cíli, stejně jako u dospělých, medaile a speciální finisherské tričko. Start dětských závodů je oba víkendové dny krátce po poledni. V neděli se také uskuteční závod Spartan Kids Special pro hendikepované děti.

Na dospělé běžce čeká v sobotu nejtěžší úroveň závodu typu Beast, v neděli naopak ta nejlehčí typu Sprint, kdy na trase dlouhé přes pět kilometrů musí závodníci překonávat na dvě desítky nejrůznějších překážek (vodní, bahenní, balanční, silové…). V sobotu se budou muset všichni běžci poprat s více než dvacetikilometrovou trasou, při které je zbrzdí na tři desítky překážek. Na start libereckých závodů Spartan Race se během víkendu postaví na pět tisíc běžců, kteří budou vybíhat ve startovních vlnách během celého dne.

Spartan Race.Zdroj: promo

První říjnový víkend bude patřit všem závodníkům, dětem, ale i divákům, kteří si mohou přijít do veseckého areálu užít dny plné sportu a zábavy. Více informací naleznete na facebooku Spartan Race Czech Republic nebo na webových stránkách.

Jak získat startovné

- objednejte si čtvrtletní předplatné Libereckého, Jabloneckého či Českolipského deníku

- objednávku zašlete na email Denisa.Vondrova@denik.cz, do předmětu uveďte Spartan Race a typ závodu, o který máte zájem

- k dispozici jsou 2 registrace na delší sobotní variantu Beast a 4 registrace na nedělní kratší variantu závodu Sprint

- objednávku zašlete nejpozději do pátku 23. září do 12 hodin

- registrace se uzavírají již tuto neděli