Ovocné knedlíky na obrázku přitom skutečné knedlíky ani trochu nepřipomínají, jde ve skutečnosti o plátky houskových polité prapodivnou omáčkou a posypané strouhaným tvarohem.

Kauzu knedlíky přitom kromě strávníků a kuchařů řeší už i ministerstvo zdravotnictví.

„Jsme z toho nešťastní, velice nás to poškozuje. Někdo si s tím dal velkou práci. Buď hodně vadíme konkurenci nebo jde o velmi špatný vtip,“ zoufá nad knedlíkovou fotografií vedoucí cateringu liberecké nemocnice Karel Kubelka.

Kvůli fotografii na facebooku volají dokonce lidé i na ministerstvo zdravotnictví. „Je to nepříjemné. Lidé tam volají s obavami a ptají se, jak to je. Ministr ale stojí na naší straně,“ popisuje Kubelka.

Vtípek rozhořčil i mnohé strávníky, kteří jsou buď pravidelnými konzumenty jídel z nemocnice nebo je dostávali při hospitalizaci.

„Jsme z toho nešťastní, velice nás to poškozuje. Někdo si s tím dal velkou práci. Buď hodně vadíme konkurenci nebo jde o velmi špatný vtip.“ vedoucí cateringu liberecké nemocnice Karel Kubelka.

„Já jsem ležela v nemocnici vícekrát a pak i v porodnici. Musím říct, že jídlo bylo dobré, bylo ho dost a nikdy jsem nic takového na talíři nedostala. Měla jsem po operaci dietu a v pohodě se to sníst dalo. Nenechte se někým, komu vadí úspěch druhých, zastrašit a urážet,“ hájí nemocniční kuchaře na facebookovém profilu catering KNL uživatelka Vendula Benešová. A přidávají se k ní desítky dalších lidí.

„Měla jsem možnost dostávat jídlo v liberecké porodnici a nikdy, opravdu nikdy, nevypadalo takhle nechutně. Naopak, chuťově výborné a i oku lahodící. Maminky, s kterými jsem jedla u stolu, si také stravu pochvalovaly. Nechápu takovéhle pošpiňování,“ diví se další z diskutérek Lenka Zajíčková.

Kuchyně krajské nemocnice se stala obětí takzvaného fake, tedy poplašné zprávy nebo jednoduše kachny, kterou někdo vypustil do světa. Buď náhodně, pro vlastní či jiné pobavení, nebo proto, aby dotčeného pošpinil.

„Máme tři provozy, ve kterých vaříme, a dohromady provozujeme čtrnáct míst, kde lidé jedí, co jsme uvařili. Každý den si dává naše jídlo sedm a půl procenta obyvatel Liberce, to není málo a zřejmě to někomu vadí. Celý můj tým je tým výborných profesionálů a to, co děláme, děláme s láskou,“ dodal Kubelka.