První otevřelo už minulý týden letní kino v Turnově, které se přesunulo ze sálu ven. S sebou si tam mohou vzít své stroje cyklisté i motorkáři. Svého čtyřnohého kamaráda si s sebou mohou vzít, stejně jako do ostatních letních kin, také majitelé psů. Platí však podmínka, že zvířata nesmí rušit ostatní diváky.

Od zítra otevřou také letní kina v Jablonci a v Liberci. Jablonecké kino zahájí promítáním divácky úspěšného filmu Kingsman: Tajná služba.

Lidové sady nabídnou kromě filmů také možnost zakoupit si a opéct buřty přímo v areálu kulturního centra. Zahrada se otevře vždy hodinu před začátek filmu.

„Film vybíráme tak, aby byla zastoupené různé žánry a jak české, tak i zahraniční filmy. Nejdeme ani tak po filmových novinkách, spíše spoléháme na klubovou atmosféru našeho kina. Návštěvníci se mohou opět to třech letech těšit třeba na záznamy z divadelních her Járy Cimrmana. Letos máme nově na zahradě také stan o rozměrech pět krát deset metrů, takže i při nepřízni počasí budeme promítat venku. Avšak kdyby bylo vyloženě špatné počasí, můžeme se přesunout do nově zrekonstruovaného malého sálu," uvedl vedoucí programu Lidových sadů Michal Kadlec.

PROGRAM KIN

dnes 25. června

Kulturní centrum Turnov

22:00 Sejmi prezidenta

vstupné 110 Kč, promítání filmu začne, až se dostatečně setmí

zítra 26. června

Lidové sady Liberec

21:30 Vlk z Wall Street

vstupné 50 Kč

Letní kino Jablonec nad Nisou

22:00 Kingsman: Tajná služba

slavnostní zahájení promítací sezony