NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM

V Novém Městě přibudou byty pro osoby v bytové nouzi

Novoměstská radnice připravuje přestavbu bytového domu ve Frýdlantské ulici. Ve třípodlažní budově by mělo vzniknout osm bytů pro osoby v bytové nouzi. Tedy pro lidi, kteří jsou ekonomicky aktivní, ovšem jejich čistý měsíční příjem nepřesahuje 0,5 násobek průměrné měsíční mzdy. Na stavební úpravy domu získalo město dotaci od ministerstva pro místní rozvoj. S potřebou takového domu počítá i plán sociálního začleňování Frýdlantska pro roky 2016-2018.

LIBEREC

Policie hledá řidiče, který u pekařství nabořil auto a ujel

Škodovku, která stála zaparkovaná ve Zhořelecké ulici v Liberci, před dvěma týdny naboural neznámý řidič. Policie po něm pátrá, protože z místa nehody ujel. Incident se odehrál v pátek 11. listopadu mezi 19.00 a 21.30. „Auto parkovalo u prodejny Pekařství a cukrářství Bláha podélně při pravém okraji komunikace a přední částí směřovalo k ulici Sokolská," popsala policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

OSTAŠOV

Kostel v Ostašově září novotou

Spolek přátel Ostašova pokračuje v obnově kostela sv. Vojtěcha, konkrétně kostelních lavic. „Původní lavice byly dříve přisunuty z jedné strany ke zdi, která byla vlhká. Dřevo kvůli tomu tlelo a některé části se začaly rozpadat," uvedla předsedkyně spolku Pavla Haidlová. Vyměnit se tak musela skoro polovina lavic. „Aby se sjednotila barevnost s původními, je konečná úprava v tmavě hnědé barvě. Pro budoucí generace ale pod ní zůstaly na původních dílech zachovány popisky a částečně i původní barva," dodala Haidlová. Vnitřek kostela je navíc čerstvě vybílen. Vidět to můžete při adventních koncertech 2. prosince v 16.30 nebo 4. prosince od 17 hodin, kdy vystoupí ženský sbor Cantemus s harmonikáři z Olbersdorfu.

LIBEREC

Za Mikulášem do Babylonu

První prosincovou neděli navštíví Mikuláš, anděl a čerti, kteří se chystají na čertovskou diskotéku. A bude se také nadělovat. Hned každou adventní neděli čekají na děti dárky v podobě vstupenek na atrakce zdarma. Vánoce budou patřit hlavně pohádkám, tradičním řemeslům a maškarní zábavě, kterou si užijí děti i dospělí. V neděli 4. prosince od 15 hodin přivítejte Mikuláše a jeho družinu. Na děti čeká diskotéka, kde nebudou chybět oblíbené písničky a Mikuláš, andílek a čert, kteří se postarají o tu správou pohádkovou zábavu. A pro hodné děti bude připravena sladká nadílka.