Kácení a prořezy stromů omezí dopravu na železnici

Frýdlantsko - Kácení a průřezy stromů budou důvodem k dalšímu přerušení železniční dopravy. V týdnu před Velikonocemi se kvůli pracím omezí doprava na železniční trati 037 Liberec Černousy, bude probíhat výluka v úseku Mníšek u Liberce Raspenava. Práce budou probíhat od 22. do 24. března v dopoledních hodinách. Přesněji denně od 9:10 hod. do 12:25 hodin. V této době bude vlaková doprava nahrazena autobusy.

Už tento týden jarní práce kolem trati přibrzdily vlakové spoje také na trati z Liberce do Chrastavy. Výluka tu potrvá do čtvrtka. Od pondělí 14. března musejí cestující počítat také s výlukou na úseku z Chrastavy do Hrádku nad Nisou. Tam budou autobusy místo vlaků jezdit během dne až do 17. března.

Dolní Řasnice zve i letos na velikonoční vajíčkovník

Frýdlantsko - I letos se v Dolní Řasnici na Frýdlantsku uskuteční tradiční pochod ke stromu splněných přání vajíčkovníku. Akce, která vychází z českých i německých tradic, se v sobotu, 26. března, uskuteční už po třinácté. Průvod masek se vydá od nádraží v Dolní Řasnici a zamíří ke statku Český svět, kde se v 15.00 hodin vztyčí strom s vyfouknutými vajíčky, která plní přání. „Slavnosti se v průměru účastní 400 800 návštěvníků, je to největší velikonoční lidová slavnost na Frýdlantsku, s nejstarší tradicí," zve na akci hlavní organizátor Milan Maršálek.

Ve Vratislavicích nad Nisou budou otevírat pět prvních tříd

Vratislavice nad Nisou - Na vratislavické základní škole otevřou více prvních tříd než v předchozích letech. V příštím školním roce tak nejmenší školáci zasednou do lavic hned v pěti třídách. V jedné třídě jich tak bude kolem dvaceti. Podle vedení městského obvodu, které ZŠ finančně podpoří, tak bude díky tomu přechod ze školky do školy snazší a učitelé se žáčkům budou moci individuálně věnovat. Zápisy do prvních tříd proběhly ve Vratislavicích v lednu a únoru a přišlo k nim přes sto dětí.

Bedřichovský kvadriatlon se poběží už tuto sobotu

Bedřichov - Letošní ročník ČEZ Handy kvadriatlonu, který tuto sobotu 12. března hostí Bedřichov v Jizerských horách, je stále otevřený zájemcům o registraci, a to zcela zdarma. Na pohyb i zábavu se mohou těšit i všichni diváci. Všechny sportovní aktivity si budou moci sami vyzkoušet, a navíc podpořit neziskový projekt společnosti Jizerská o.p.s., nasazený v mobilní aplikaci EPP Pomáhej pohybem.

Tři kategorie dvojic budou v sobotu v Bedřichově závodit ve čtyřech disciplínách. Dvojice muž žena, handicapovaný nehandicapovaný a junior senior čeká slalom na sjezdovce Pastviny, běžecká část, 4kilometrové běžkování na oválu a střelba na elektronické střelnici. Kvadriatlon je otevřený všem bez rozdílu a jeho tratě jsou navrženy tak, aby jej zvládli i hobby sportovci. Závod se uskuteční i za nepříznivých sněhových podmínek.

Propozice a možnost registrace do závodu naleznete na www.naprichandicapy.cz.