Na kraji budou opět vánoční trhy

Pořídit si vánoční dekoraci, ozdoby, ale třeba i originální dárky pro své blízké, které pochází z dílen zařízení sociálních služeb Libereckého kraje, můžete už tuto středu. Vánoční trhy se v multimediálním sále krajského úřadu otevřou v 10 hodin a skončí ve 13 hodin. V nabídce bude pestrý vánoční sortiment, ať již svícny, adventní věnce, keramika, proutěné výrobky, textilní či pletené zboží, ale i široký výběr dekorací z různých materiálů. Příchozí navíc koupí nabízeného zboží podpoří konkrétní zařízení sociálních služeb, která budou výrobky svých klientů nabízet. Za peníze utržené z prodeje totiž opět nakoupí potřeby pro další výrobu. Na letošní výstavě se představí více než třicítka organizací.

Koupí anděla pomůžete nemocným

Koupíte anděla a pomůžete blízkým. Kdo chce pořídit smysluplný dárek může koupit svým blízkým za padesát korun tvořivý balíček s maketou anděla a blyštivými křišťálovými růžemi od Nadace PRECIOSA. „Radost uděláte hned dvakrát. Jednak dárkem a pak tím, že vámi věnované peníze pomohou Domovu U Spasitele. Ten se ve Frýdlantě stará o lidi s dlouhodobě nepříznivým zdravotním stavem," upozornila mluvčí frýdlantské radnice Martina Petrášková. Balíčky s maketou zlatého anděla a šatonovými růžemi budou ke koupi poprvé 27. listopadu během akce Frýdlantský advent aneb Rozsvícení vánočního stromu s Českým rozhlasem Liberec. Koupit je pak bude možné i během koncertu Petry Janů, který se uskuteční 16. prosince v kostele Krista Spasitele.

Advent přichází do Větrníku

Větrník opět pořádá rodinnou akci s názvem Advent s DDM Větrník. Tvořivé dílny s vánoční tematikou, vystoupení mažoretek nebo loutková pohádka jsou připraveny na sobotu. K dispozici bude autodráha DDM a také herna pro nejmenší účastníky.