Zlej se(n) Liberec hraje o prvenství

V pátek večer to bude futsalová bitva na ostří nože. Vedoucí Zlej se(n) Liberec zajíždí na horkou půdu GMM Jablonec a bude to duel o samé čelo druholigové tabulky, v níž je Liberec o skóre první, právě před Jabloncem. Oba týmy a hráči se velmi dobře znají, vždyť GMM Jablonec se rekrutoval před pár lety ze Slavie TU Liberec a působí v něm celá řada fotbalových borců z Liberecka - Vykoukal, Beníšek, Bláha, Haunold, Mečířové a Mazánkové. Liberec bude v plné palbě. „Chceme samozřejmě vyhrát, jde o prestiž. Je to důležitý zápas, ale pak nás čeká ještě dalších devět neméně náročných utkání," sdělil kapitán Libereckých Pavel Bína. K zápasu určitě nenastoupí Jakub Krasnický, který právě z Jablonce do Liberce přestoupil. Liberec má Jablonci co vracet, protože v prvním měření sil s ním prohrál 5:9. Ale každopádně chce navázat na pětizápasovou šňůru výher.

Chrastava začala přípravu

Ve středu odstartovali chrastavští fotbalisté přípravu na jarní část divize. „Bylo nás na umělce v Harcově šestnáct. Po pauze se zapojil Melichar a evidoval jsem ještě tři omluvenky," uvedl šéf klubu Petr Rozmajzl st. Chyběl však obránce Čuřík, který je na zkoušce v Nymburku (III. liga). V sobotu 13. ledna odehraje Spartak Chrastava první přípravný zápas. Od 14.30 hodin hraje v Benátkách nad Jizerou, s místním účastníkem ČFL.

Do Liberce míří legendy stolního tenisu  

Extraliga stolního tenisu pokračuje pro SKST Liberec domácím zápasem.  Liberec v minulém kole zabodoval na stolech DTJ Hradce Králové, kde díky stoprocentní úspěšnosti Davida Marka vyhrál 4:2. Byla to pro Liberecké první výhra po pěti porážkách a jak se říká - jak na nový rok, tak po celý rok! Liberec má možnost toto pravidlo potvrdit dnes od 18 hodin v pavlovické hale proti KT Praha se soupiskou plnou ping-pongových legend. Za KT Praha nastupuje Tomáš Pavelka, jasná jednička, zatím za 11 kol poznal jen tři přemožitele. Další dva muže reprezentuje snad už jen jejich jméno - Jindřich Panský se dvěma stříbry z mistrovství světa a Milan Orlowski, trojnásobný mistr Evropy. „Máme radost z další, už šesté letošní výhry a teď se moc těšíme na zápas proti KT Praha. Vidět Panského a Orlowskiho je pro milovníky ping-pongu pořád krásný zážitek. Snad přijde tradičně hodně diváků," přeje si předseda SKST Liberec Jiří Veselka.

Sokol republice aneb Sletový rok v Libereckém kraji

Pro ještědský Sokol Sletový rok nezačal dobře. „V úterý 9. ledna měla pohřeb naše dlouholetá starostka župy Vlasta Landová. Budeme na ni vzpomínat nejen my,sokolové, ale také její žáci a hlavně občané Chotyně. Bez ní se tam neodehrálo naprosto nic," říká smutně Jarina Žitná z Ještědské župy. Ještědská župa bude příští týden pořádat plaveckou štafetu. „Sletový rok odstartujeme v sobotu 20. ledna společně s dvěma dalšími na území kraje - Jizerskou a Krkonošskou společnou akcí v plaveckém bazénu na Tržním náměstí, která se jmenuje Plaveme na slet," informuje Žitná. Cílem akce je formou plavecké štafety uplavat co největší vzdálenost. Od 10 do 13 hodin plave župa Ještědská, od 12.30 do 14.30 župa Krkonošská a od 14 do 17 župa Jizerská. Vstupné na tři hodiny je dospělí 120, děti a studenti 90 Kč.