Oddělení zbraní se brzy dočasně zavře

Liberec Chystáte se na zbraně? Tak pozor, policisté totiž upozorňují na chystající se omezení úředních dní na Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál. Ten sídlí v ulici U Opatrovny 361/2 v liberecké části Perštýn. Od 1. do 13. 10. dojde ke zrušení úředních dnů pro veškerou veřejnost. „Důvodem omezení provozu na uvedeném odboru je provádění stavebních úprav," informovala mluvčí krajské policie Vlasta Suchánková. Policisté přesto budou k dispozici. A to v případě dotazů či konzultací na telefonních číslech 974 466 304 nebo 974 466 306. „Za dočasné omezení se omlouváme. Jedná se o nutné překlenovací období, poté bude pracoviště opět funkční," dodala.

Skleněnou výlohu rozbili kamenem

Liberec Policisté ve spolupráci se strážníky zasahovali v noci ze soboty na neděli v centru města. V Moskevské ulici se totiž pohybovala podezřelá dvojice dvou mužů. Všiml si jich ale operátor kamerového systému městské policie, který muže sledoval. „Postávali a neustále se rozhlíželi. Nejdříve přistoupili k blízké výloze provozovny, a poté, co jeden z nich do ní hodil kamenem, oba odešli," uvedla mluvčí městské policie Daniela Bušková. Jakmile na místo dorazili strážníci, zjistili, že výloha je rozbitá. Samotného pachatele pak ve spolupráci se státními policisty zadrželi v ulici 5. května, kam je navedl operátor. Ten počínání obou mužů po celou dobu přes kamerový systém monitoroval.

S novým autem odjel zloděj

Fungl nový automobil BMW X1 XDRIVE stříbrné barvy si z libereckého autosalonu v Obchodní ulici odvezl v neděli v brzkých ranních hodinách dosud nezjištěný zloděj. Kromě toho si z prodejny přivlastnil mobilní telefon a tři notebooky Dell a Lenovo. Osvojil si i kompletní doklady a klíče ke dvěma autům stejné značky. „Prodejnu následně opustil vjezdovými vraty, která si z vnitřku autosalonu otevřel. Majiteli autorizované prodejny vznikla krádeží škoda za zhruba jeden milion dvě stě tisíc korun," informovala o případu mluvčí liberecké policie Vladimíra Šrýtrová. Jakmile se na drahou krádež přišlo, vyhlásila policie po odcizeném automobilu celostátní pátrání. Kromě toho prováděla šetření v samotném terénu, zejména v nejbližším okolí prodejny, ale také na různých parkovištích ve městě a u obchodních domů. „Odcizený automobil policisté nalezli druhý den v lesním porostu nedaleko Liberce," doplnila Šrýtrová. loději hrozí v případě dopadení za krádež až osmileté vězení. A to s ohledem na vzniklou škodu.

Z chalupy zmizely barevné kovy. Lupič si odnesl dva kabely

Trestných činů krádeže a porušování domovní svobody se mezi 9. srpnem a 19. zářím letošního roku dopustil neznámý zloděj. Ten v obci Čistá u Horek na Semilsku vnikl do rekreační chalupy. „Do domu se dostal přes zadní vchodové dveře, které násilím vytrhl," popsala vloupání mluvčí policie Ivana Baláková. Zloděj uvnitř v danou chvíli neobývaného objektu hledal barevné kovy. Moc toho z chalupy ale neukradl. Podle policie si totiž odnesl dva prodlužovací kabely v hodnotě dvou tisíc korun. Celková škoda je ale nakonec o tisíc korun větší, a to díky poškození samotných vstupních dveří. Případem se zabývají policisté z obvodního oddělení v Jilemnici.