Klub sídlí v blízkosti Šaldova náměstí a nabízí různé kurzy, cvičení 
a masáže. Jaký je ale přesný záměr Klubu Kairos, na to odpovídaly jeho zakladatelky masérka Iva Šolcová a Lenka Markovičová.

V těchto dnech slavíte první rok Klubu Kairos. Jak hodnotíte uplynulý rok?
Máme radost, že se o nás lidé postupně dovídají. Ti, kteří přijdou, se k nám většinou rádi vrací, a to je pro nás důležitá a milá zpětná vazba. Je doba, kdy se lidem moc nikam nechce, každý má hodně svých povinností a velmi zvažují kde, jak a s kým stráví volné chvíle. O to víc si vážíme těch, kteří vyjdou ze stereotypu a dopřejí si svůj volný čas strávit u nás v Kairosu tancem, cvičením, na kurzu nebo si zajdou na masáž, vernisáž či koncert. Za největší úspěch považujeme Dny otevřených dveří a především říjnovou návštěvu významné osobnosti Kateřiny Karaimi Motyčkové, která vyprodala sál Kairosu, sešlo se kolem 70 lidí.


Jaké aktivity lidem nabízíte?

Pořádáme kurzy a semináře, které jsou postaveny na základě naší filozofie, že každý sám za sebe jsme tvůrcem svého života. Ve svých kurzech máme zakomponovány prvky intuitivní kresby, tance, meditace nebo i metody koučinku. Nabízíme různá cvičení, tance, přednášky a také aktivity pro děti a těhotné ženy.

Navštěvují vás i muži?

Je nepsaným pravidlem, že emoční práci jsou otevřenější spíše ženy.
Nově u nás začal probíhat Mužský kruh. Navazuje na dávnou tradici, kdy se muži scházeli a probírali důležité věci sedíc v kruhu.

Vraťme se k názvu klubu. Proč jste si pro váš klub vybraly jméno Kairos?


Jméno Kairos patří v řecké mytologii nejmladšímu synu nejvyššího boha Dia. A právě Kairos, který je také současně patronem našeho Klubu, je bohem příhodného okamžiku. Zkrátka učí nás chopit se příležitosti, která se nám nabízí a nehledat jen důvody, proč něco nejde.

A co tedy znamená příhodný okamžik?


Příhodný okamžik je o tom, najít a dopřát si čas pro sebe, zkrátka se zastavit a věnovat se svým koníčkům.
V těchto chvílích, kdy jsme naplněni vnitřní radostí a neřešíme minulost ani budoucnost, se dostáváme do přítomného okamžiku a právě v něm k nám mohou přijít prostřednictvím intuice nápady a inspirace.

Jaké plány máte do budoucna?

Na příští rok, mimo jiné, připravujeme s odborníky projekt, který bude zahrnovat kurzy pro budoucí maminky, těhotné ženy a pro matky s dětmi do tří let věku. Rády bychom nabídly aktivity pro celé rodiny. A určitě budeme pokračovat ve všech aktivitách, které nabízíme doposud.