Fotbalový dres oblékla ještě Změna pro Liberecký kraj v čele s Janem Korytářem a dvojice sociálních demokratů Jaroslav Podzimek a Roman Šotola. Ostatní politici výzvu ke hře bojkotovali, přestože je LOS oslovila bez rozdílu. „Vysvětluji si to tím, že strany často vědí, že mediální obraz, který si o sobě samy stvoří, může být lepší, než přímý kontakt s voliči. A nebo pro ně mládež není priorita," pokoušel se neúčast ODS, KSČM, SOS nebo TOP 09 zdůvodnit autor myšlenky fotbalového mače Ondřej Lochman.

Lídr Změny pro Liberecký kraj Jan Korytář byl ještě ironičtější. Nemožnost změřit síly se svými politickými oponenty přisoudil jejich strachu ze střetu jinde než na zastupitelstvu.

„Vypovídá to o tom, že tuší, jak dopadnou krajské volby a že se sami ocitnou mimo hřiště," utrousil na jejich adresu.

Jednotlivá fotbalová utkání byla až překvapivě vyrovnaná. A to navzdory tomu, že jediným fotbalistou mezi přítomnými byl Roman Šotola. Mezi nejaktivnější hráče patřila dvojice starostky Doks Evy Burešové spolu s místostarostkou Semil Lenou Mlejnkovou. „Fotbal sice nehraju, ale mám doma dva malé kluky, takže mi kopání do míče není cizí," podotkla Mlejnková. „Já pocházím z vesnice a tam hrajou fotbal snad všichni. Takže přípravu mám," doplnila Burešová. Ve hře proti Změně pro Liberecký kraj se jim podařilo vsítit hned několik míčů. A to navzdory faktu, že na hřišti proti nim stanula někdejší profesionální lyžařka Zuzana Kocumová. „Mně tu chybějí tyčky, na nohou lyže a pod nimi sníh. A je tu taky dost lidí," vysvětlovala bývalá běžkyně na lyžích.

Pověst tvrdého hráče a neúnavného soupeře potvrdil Jaroslav Podzimek, krajský radní pro zemědělství. Ten zaskočil všechny tím, že se nenechal během dvou pětiminutových utkání ani jednou vystřídat. „Hrál jsem kdysi 30 let okresní přebor za Bělou. Takže se sice nepovažuju za profesionála, ale kondičku mám. Jen škoda, že se tu nedají dávat hlavičky," posteskl si politik.

Fotbalová utkání v rámci akce Hrajeme o náš kraj, který pořádá občanské sdružení Liberecká občanská společnost, pokračuje ještě dnes v Jablonci nad Nisou.