Záštitu nad akcí, kterou pořádají Liberecký deník, Krajská organizace ČUS Libereckého kraje ve spolupráci s Libereckým krajem a agenturou Sport Action, převzal hejtman Martin Půta.

V minulém ročníku excelovala snowboardistka Dukly Liberec Eva Samková, které k úspěchu poblahopřál osobně prezident Miloš Zeman.

Samková však titul z loňska neobhájí, protože se do krajského finále z libereckého okresu nedostala. Ale Liberecko má své zastoupení v další snowboardistce liberecké Dukly Ester Ledecké. Ta vyhrála okresní anketu. Z Liberecka se kvalifikovali mezi nejlepší ještě lyžaři Lukáš Bauer a Ondřej Bank. Hodně vysoko rozhodně bude biatlonistka Gabriela Soukalová a s ní další závodníci velice úspěšného biatlonového družstva Kornspitz Jablonec.

V libereckém divadle se také odtajní ti nejlepší v kategorii mládeže, družstvech dospělých a mládeže. Ocenění získají také trenéři, a to jak profesionálové, tak i amatéři, handicapovaní sportovci. Diváci se mohou těšit na Hvězdu Deníku, která vzejde z hlasování čtenářů Deníků. Bude udělena i Cena Josefa Masopusta.

Slavnostní vyhlášení krajského sportovce začíná v 18 hodin a celý večer bude moderovat Radek Šilhan. Kulturní vložku zajistí houslové Trio Nobles, artistické duo Victor a Szymon, Andrea Mea a Taneční skupina Tutti-Frutti z České Lípy.