HODKOVICE NAD MOHELKOU

Starosta odešel do důchodu

K obměnám došlo na radnici v Hodkovicích. Předchozí starosta Vladimír Samek (SNK-ED) odešel do důchodu a starostkou se tak stala Markéta Khauerová (Budoucnost pro Hodkovice), která také od voličů získala nejvyšší počet hlasů. Khauerová už předtím vykonávala 3 roky funkci hodkovické místostarostky. Zástupkyni jí bude dělat Helena Řezáčová (Budoucnost pro Hodkovice). Protikandidátem na starostu byl Petr Hanus (SNK-ED), který ale na ustavujícím zastupitelstvu nezískal potřebný počet hlasů. Raritou Hodkovic je, že do voleb tam šly pouze dvě sdružení, což je ojedinělé v celé ČR.

BÍLÝ POTOK

Bílý Potok bez místostarosty

Své místo obhájil starosta Vladimír Hanzl (Společně pro obec). Boj se ale strhl o post místostarosty. Nakonec to dopadlo tak, že obec zatím žádného nemá. Zájem projevili tři lidé: Andrea Mráčková (SK Bílý Potok), Vlastimil Dražil (Za spokojenější Bílý Potok) a Martin Tecl (Sdružení hasičů). Ani jeden z nich však nezískal nadpoloviční počet hlasů, jak vyžaduje zákon, a proto se volby místostarosty budou muset opakovat.

RYNOLTICE

Nezůstal kámen na kameni

Naprostou obměnou prošly Rynoltice. Z bývalého vedení nezůstal nikdo. Starostou se stal Jan Vacek z vítězného hnutí Pro Rynoltice. Funkci místostarostky získala jeho kolegyně Soňa Starečková Postlová. Rynoltice měli v předchozím období dokonce dva místostarosty, to ale vítězové voleb odmítli. „Je nesmysl, aby tak malá obec jako Rynoltice měla starostu a ještě dva místostarosty, je to zbytečné," prohlásila Starečková.

HABARTICE

Staronové vedení Habartic

Starostenské místo opustil dlouholetý starosta František Kryšpín (Nezávislí 1). V čele obce byl neuvěřitelných 23 let a získal také ocenění Nejlepší starosta Libereckého kraje. Na chod Habartic ale bude i nadále dohlížet jako místostarosta. V čele obce stanul Stanislav Briestenský, elitní detektiv a bývalý šéf krajské kriminální policie. V tuto chvíli je ještě na kriminálce, od února se už ale bude plně věnovat řízení Habartic.