VESEC

Celodenní benefiční akce „Go with the flow" čeká návštěvníky v libereckém Veseckém areálu. V sobotu 23. srpna od 12 hodin se tu budou konat longboardové závody ve sjezdu, které budou doprovázet DJs hrající na gramofony. Diváky potěší i doprovodný program taneční vystoupení Moustache crew či „pejskařská" Dogfrisbee. Po nabitém odpoledni se program akce přesune do hudebního klubu Bunkr, kde bude vyhlášen celkový vítěz a předány ceny.Až 80 % výtěžku poputuje na podporu občanského sdružení Šance zvířatům. Pejsci jsou na celé akci vítáni. 

VRATISLAVICE

Koncert pop rockového anglicko-australského zpěváka a kytaristy Paula Colmana se uskuteční v neděli 24. srpna od 19 hodin v Kulturním centru Vratislavice. Cena vstupenek v předprodeji činí 160 korun. Na místě budou stát 180 korun.Paul Colman začal svoji hudební kariéru v australském Melbourne, kde v sedmi letech založil svoji první kapelu. Proslavil se se svojí skupinou Paul Colman Trio. Nyní hraje se skupinou Newsboys. Jeho písně a umělecké schopnosti byly oceněny nominací na ceny Grammy a Dove Awards. 

JABLONEC NAD NISOU

Koncerty jablonecké bluegrassové kapely Nudličky a ska skupiny Sto zvířat máte možnost zhlédnout v Jablonci nad Nisou v sobotu 23. srpna od 19 hodin.

Vystoupení se konají v rámci cyklu Rok české hudby 2014 Město plné tónů. „Sto zvířat patří jednoznačně mezi nejúspěšnější české kapely, i když jejich hity nekřižují éter nejposlouchanějších radií," láká na vystoupení ředitel jabloneckého divadla Pavel Žur, který společně s městem hudební přehlídku připravuje. Celá akce bude probíhat na Mírovém náměstí v samém srdci Jablonce.

HLAVICE

Tradiční hlavická pouť je tento rok naplánována na sobotu 23. a neděli 24. srpna. Návštěvníci se mohou těšit na pouťovou zábavu a atrakce, hudební vystoupení kapel nebo utkání v kopané mezi SK Hlavice a Chotyní. Akce ovšem začne již v pátek 22. srpna velkolepým ohňostrojem a vystoupením rockové bandy Layla. V sobotu zazní písně od skupin Vetrol, Vibrace, Chvostoskok nebo Dizzplayed. Neděle se bude nést spíše v náboženském duchu. Dopoledne proběhne Poutní mše svatá v kostele sv. Linharta a od 15 hodin Svátostné požehnání. 

LIBEREC

Za Čtyřlístkem do libereckého DinoParku, který sídlí v OC Plaza, mohou přijít všichni zájemci v sobotu 23. srpna od 10 hodin. Nachystán zde bude pestrý program pro děti výstavy, soutěže a samozřejmě všichni komiksoví hrdinové Myšpulín, Fifinka, Bobík a Pinďa. Nebude chybět ani autogramiáda autora a ilustrátora populárního Čtyřlístku Jaroslava Němečka. „Čtyřlístek vždycky rád cestoval časem i prostorem. Tentokrát se vydal za dinosaury z DinoParku až do dávných druhohor", uvedl Jaroslav Němeček. 

RYNOLTICE

Loučení s létem 2014 v Rynolticích pořádá nově vytvořený Sbor dobrovolných hasičů v sobotu 23. srpna od 14 hodin. Celá akce se bude odehrávat na sluneční stráni před osadou Polesí. Návštěvníci se mohou těšit na veselou zábavu a kupu soutěží, třeba přetahování lanem, jízdu na poníkovi nebo shazování maxi kuželek. „Chceme navázat na předchozí velmi úspěšnou akci Pohádkový les na konci školního roku, který byl v minulosti vyhlášenou akcí široko daleko," uvedl za Starou gardu dobrovolných hasičů Vlastimil Kvapil.