Kadeřnické řemeslo sice nepatří na školách k nejvyhledávanějším, i ono však přitahuje talentované studenty. Ti nejlepší se už potřetí střetli v republikové soutěži kadeřnických škol Děčínská vlna.

Úkol zněl vytvořit společenský účes, který má minimálně na třiceti procentech vlasové části hlavy vytvořené pokládané vlny doplněné květinovou ozdobou.

Devět soutěžících kadeřnic z druhých a třetích ročníků středních škol z Libereckého, Ústeckého a Středočeského kraje mělo na přípravu své práce šedesát minut, na samotnou výrobu účesu pak také rovných šedesát minut. Každá s sebou měla vlastní modelku, na které účes vytvářela.

Kadeřnická soutěž

Výkony pak hodnotila pětičlenná porota. Modelky musely nastoupit k soutěžním stolkům se suchými vlasy. Kadeřnice pak mohly při své práci využít ruční vysoušeč, ondulační kulmu nebo žehličku.

„V šestnáctičlenném finále se prosadily ze Střední školy gastronomie a služeb Liberec žákyně Naďa Kolaříková na 4. místě za účes s bílou květinou, Denisa Bartošová na 5. místě za účes se žlutou květinou a Sabina Dolanská na 8. místě, pod vedením Dany Bachurové a Moniky Kociánové," uvedl Zdeněk Šlaich, ředitel SŠ gastronomie a služeb.