VYBRAT REGION
Zavřít mapu

I hubnutí může být sladké

Liberec - Větrníky, zmrzlina, čokoláda a hlavně moře šlehačky. I tak může vypadat hubnoucí program. Frekventantky našeho seriálu si to tento týden vyzkoušely.

6.6.2017
SDÍLEJ:

Lektorka Martina Daher a frekventantky seriálu zleva: Martina Daher, Simona Šounová, její dcera Veronika, Eva Koubovská a Štěpánka Radostná.Foto: Deník / Švecová Jana

„Už jsem zažil chlapa, co snědl pět kousků, ale tohle jsem ještě neviděl," kroutí hlavou majitel jedné z libereckých cukráren, když se před subtilní trenérkou studia Contours Martinou Daher objeví talíř s devíti dorty. A ještě víc se diví, když porci, nad kterou vypadnou oči i mně, velké milovnici sladkého, zajídá dvěma kopečky zmrzliny. Ostatních pět frekventantek seriálu Hubneme s Deníkem jí zdařile sekunduje.

CO JE TO PRASODEN?

Jste na omylu, pokud si myslíte, že pětici žen, které se dobrovolně přihlásily k tříměsíčnímu hubnutí před zraky čtenářů, jednoduše praskly nervy a zabalily to. Vyplenění cukrárny je naopak řízený a zdravému hubnutí prospěšný podnik! Nevěříte? „Běžně svým klientkám doporučujeme, aby si jednou za měsíc udělaly volný den. Říkáme tomu „prasoden", kdy je dovoleno naprosto všechno, čeho se v ostatních dnech zříkají. A má to hned dva pádné důvody," vysvětluje trenérka Martina Daher. Tím prvním je podle ní psychika. „Je důležité vědět, že nastavený jídelní režim není žádná drastická dieta, že věci, které máte ráda, třeba sladké, už nikdy nesmíte. Odpočine si hlava i chutě a v hubnutí vás to jen posílí," popisuje trenérka.

DODRŽOVAT ZÁSADY

Volný den má podle ní ale smysl jen tehdy, pokud ostatních 29 dnů v měsíci sice rozhodně nehladovíte, ale dodržujete zásady. Tedy jíst nejméně pětkrát denně, ale sladké jen po ránu a místo bábovky spíš ovesnou kaši, k večeři maso a pořádnou dávku zeleniny.

Eva Koubovská si už nakládá na talíř pět kousků. „Miluji koňakové špičky a plněné hořické trubičky, to jsem si nemohla odpustit. Zato v létě strašně špatně odolávám zmrzlině. Dneska jsem si ale už vážně nedala, byla jsem tak přeslazená, že jsem to raději vše zapila pivem. Slyšíte dobře, pivem," směje se Eva.

Na talířku Simony Šounové, která zhubla už víc jak 90 kilo, se objevují hlavně kousky s čokoládou. Přiznává, že jejím největším pokušením je sladké ovoce. „Pracuji ve velkoobchodě s ovocem a zeleninou, takže se ve „volném dni" snažím ochutnat všechno, zvláště teď, když začíná sezóna melounů, jahod, broskví a nektarinek. Můžete sice namítnout, že to jsou vitamíny. Ale toho cukru…"

Jej dcera Veronika zase nejraději medovník. „Ujíždím spíš na těstovinách. Takové spaghetti carbonara," přiznává se a dodává: „Jíme normálně, selským rozumem, takže mě žádné hříchy netrápí. Jen jím o dost míň zeleniny, než bych měla, ale když mi to nechutná, tak to prostě nejím," přiznává se.

VRHÁ SE NA KLASIKU

Štěpánka Radostná se zase vrhá na klasiku. „Miluji ty čokoládové kousky se spoustou krému, ale přiznám se, že mi fakt stačí jeden! To spíš hřeším, když si dám s přáteli skleničku vína, ale to si pak druhý den pěkně odpracuji na zahradě. Takové sekání trávy, příprava dřeva na zimu a vše kolem domu je nejlepší spalovna," směje se Štěpánka.

NEJLEPŠÍ NA KONEC

Pokud si myslíte, že za šlehačkové orgie stihne naši pětici trest v podobě ručičky na váze, která nemilosrdně naměří o nějaké to kilko víc (a známe to všechny: „To není možné, vždyť jsem si dala jenom jeden řízek a pět malých vanilkových rohlíčků…", vzdycháme často), zase vedle. „Opak je pravdou," k mému překvapení objasňuje Martina Daher druhý důvod „prasodne". „Tělo při správné životosprávě dostane šok, který je pro něj velmi prospěšný. Mimo jiné se to projeví na zrychleném metabolismu, takže dámy nejenže nepřiberou, ale navíc mají druhý den paradoxně ještě víc ploché břicho," říká Martina Daher a v klidu si naloží další kopeček zmrzliny.

Autor: Jana Švecová

6.6.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Požár části objektu Šamalovy chaty na Nové louce.
EXKLUZIVNĚ
14

Plameny vyšlehly na Šámalce. Odnesla to technická část

Bílí tygři Liberec. Archivní foto

Liberec narazil, v Pardubicích mu utekl začátek

Brali mě jako designéra, ne jen jako studenta, říká vítězka v Master of Crystal

Kamenický Šenov – Přinášíme rozhovor se studentkou Terezou Drobnou, která zvítězila v Master of Crystal. 

/OBRAZEM/ Na univerzitě hrál k 17. listopadu Vladimír Mišík

Liberec – Vladimír Mišík zahrál studentům k jejich svátku. V zaplněné aule Technické univerzity vystoupil se svou kapelou Etc…

Zkoumají vzduch, co dýcháme

Liberecký kraj – Krajská hygienická stanice zveřejnila výsledky měření kvality ovzduší v České Lípě. Výrazné nebezpečí nehrozí, prostor pro zlepšení tu ale je.

FOTO, VIDEO: Jsem maloměstský člověk, říká multimilionář Horáček

Ústecký kraj – Podřipskou nemocnici s poliklinikou v Roudnici, Hospic Sv. Štěpána v Litoměřicích nebo Pivovar Monopol v Teplicích. Všechna tato místa navštívil spolu s redaktory Deníku prezidentský kandidát Michal Horáček.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT