„Dojeli jsme na úzký kádr a přístup hráčů k tréninkům. Také jsme neproměňovali své šance a stále jsme se potýkali s postem střelce – zakončovatele,“ uvedl příčiny strážského pádu trenér, který měl jít trénovat VTJ Rapid Liberec do I. A třídy. „Původně jsem tam měl skutečně trénovat áčko, ale nechtěl jsem, spíše bych zůstal u dorostu Rapidu. Nedopadlo to, tak jsem kývl na nabídku Slovanu Liberec, abych šel dělat šéftrenéra k mládeži. Takže spolu se synem vedeme od nové sezony mladší a starší žákyně Slovanu. Rapid je již minulost,“ potvrdil trenér, který ve Stráži pokračuje a rád by se s tímto klubem vrátil zpět do I. A třídy.

„Mám cíle pohybovat se v soutěži do 3. místa a pokud by byla příležitost, postoupit zpět. Dále chceme stabilizovat hru a kádr, který se omladil, ale nikdo neodešel. Ještě čekám na příchod zkušenějšího hráče a pak uvidíme,“ přiznal. Trenér Horáček odstartoval přípravu 19. července a v přípravě hrál s okresními Vratislavicemi 6:2. Generálkou na I. B třídu bude zápas v Pěnčíně u Turnova.

„Myslím, že se dal kádr dohromady i příchodem dvou nových hráčů, další dva příchody máme rozjednané. Takže jsem měl na tréninku dvacet hráčů. I když zase na druhou stranu je faktem, že někteří borci pokračují v přístupu k tréninkům jako na jaře. Ale myslím, že spolu s hráči z béčka dáme mužstvo do pořádku,“ dodal.