Další hollywoodská produkce si vybrala českou republiku jako filmovou lokaci. Nový mysteriózní seriál Carnival Row, který by měl na obrazovky dorazit příští rok, se natáčí i v Libereckém kraji. Důkazy lze najít na sociálních sítích dvou největších hereckých hvězd probíhající produkce Orlanda Blooma a Cary Delevingne.

Severočeské muzeum v Liberci.
Zahraniční filmaři natáčejí v muzeu sci-fi seriál 12 opic

Přítomnost amerických filmařů potvrdila také Pavlína Sacherová z Filmové kanceláře v Liberci. Sacherová s filmaři komunikuje a pomáhá jim najít vhodné lokace. „Produkce už natáčela v Českém ráji. Vyhledávají vhodné lokality po celé republice. Nám posílají specifické požadavky, co za prostředí hledají a my jim dáváme tipy. Také jim pomáháme s vyřízením administrativy a různých povolení, které jsou k natáčení potřebné,“ vysvětlila Sacherová.

Filmaři natáčí před divadlem F. X. Šaldy v Liberci zimní scénu německo-českého životopisného filmu o spisovateli a dramatikovi Bertoltu Brechtovi.
Filmaři zasněžili Liberec a přejmenovali kavárnu

Zároveň ale odmítla potvrdit další lokace, na které se filmaři chystají. Filmaři nechtějí být při natáčení rušeni. Sama ale přiznala, že je těžké utajit aktuální místo, kde se štáb pohybuje, protože filmaři se rádi chlubí na sociálních sítích. Několik fotek z Českého ráje a Adršpachu se objevilo na instagramu herce Orlanda Blooma a Cary Delevingne. Mladá herečka k fotce z Českého ráje připojila i komentář: „Jenom další čtvrtek, kdy si brousím nůž a visím na útesu s Orlando Bloomem, co jste dnes dělali vy?“ Podle nepotvrzených informací by mohli filmaři dorazit natáčet i na zámek Sychrov.

Jeden díl seriálu Svět pod hlavou se natáčel v libereckém Kulturním domě.
Město pod Ještědem umí přilákat filmaře