Liberecký hejtman Martin Půta dnes podal návrh na zrušení miliardového tendru na zajištění autobusové dopravy pro Liberecký kraj. Reaguje tak na stanovisko Krajského protikorupčního pracoviště, jež ve své zprávě veřejnou zakázku zpochybňuje.

Hejtman se navíc obrátil na vrchní státní zástupkyni Lenku Bradáčovou s žádostí o prověření závažných informací uvedených ve stanovisku a případné zahájení dalších kroků.„Podnět vrchní státní zástupkyni jsem se rozhodl podat proto, že Krajské protikorupční pracoviště není žádný oficiální vyšetřovací orgán. Bylo založeno Janem Korytářem a neziskovou organizací Čmelák, zastoupenou opět Janem Korytářem," napsal hejtman Martin Půta ve svém prohlášení. V něm navíc uvádí, že Krajské protikorupční pracoviště považuje za samozvanou „tajnou policii" Změny pro Liberecký kraj a Jana Korytáře.

O zrušení tendru by měli krajští radní jednat v úterý 2. září. Autobusovou dopravu tak budou zatím s nejvyšší pravděpodobností zajišťovat stávající dopravci. Verdikt by mohl padnout na jednání zastupitelstva ještě dnes. Nový dopravce měl zajišťovat dopravní obslužnost v Libereckém kraji od 15. prosince letošního roku.