Součástí programu byly módní přehlídky kolekcí oděvní tvorby, přehlídky účesů a kosmetických trendů. Zájemci mohli ochutnat cukrářské a barmanské výrobky, teplou i studenou kuchyni.
„Cílem Gastrodne je seznámit návštěvníky z řad odborníků i laiků s kvalitní profesní přípravou na našich školních pracovištích, kde žáci pod vedením učitelů odborného výcviku poskytují každodenní služby pro veřejnost. Dále také ukázat, jak jsou naši budoucí absolventi připraveni na trh práce,“ řekl ředitel školy Zdeněk Šlaich s tím, že odborný výcvik slouží k přípravě žáků na budoucí povolání v reálných podmínkách.
Škola pořádá kurzy, které doplní odborné všeobecné vzdělání, ať už se jedná o kurzy barmanské, kurzy studené kuchyně či vyřezávání ovoce a nebo speciální kurzy pro krejčové a kadeřnice. Školu navštěvuje téměř 700 žáků a největší zájem je o studium hotelnictví a kosmetické služby. V případě učebních oborů zájemci nejčastěji volí obor kadeřník a cukrář. Škola má dlouholetou historii a tradici, přesto se soustředí na udržení vysoké kvality výuky a vybavení. Dokonce se snaží studenty obohatit v tématu moderní trendy v přípravě pokrmů. „Naši studenti se účastní republikových a mezinárodních soutěží a daří se jim v nich uspět. Velký důraz klademe na odbornou praxi a výcvik,“ doplnil ředitel.
Jak zmínil hejtman Libereckého kraje Martin Půta, snaží se rozvíjet úplně všechny obory a zajistit dobře vybavené školy všech typů, tak aby si rodiče a zájemci o studium na středních školách mohli vybrat obor, který jim je blízký, zajímá je a odpovídá jejich profilu třeba už ze základní školy. „Ukazuje se, že když je škola dobře vedená, tak i obory, které nejsou možná tak populární, zajímavé a tolik nasvěcované, tak dokážou oslovovat zájemce o studium. Považuji v průmyslovém kraji za velkou iluzi soustředění jen na všeobecné vzdělávání,“ dodal hejtman.