„Medaile připomínají Karla Gotta v jeho třech nejznámějších životních rolích. Jednak jako zpěváka, dále jako malíře a v neposlední řadě jako fenomén, který zasáhl řadu generací lidí po celém světě,“ vysvětlil člen představenstva České mincovny Aleš Brix. Ražby se zúčastnil i zpěvák osobně a neskrýval radost.

Tenistka Petra Kvitová (na snímku) navštívila 5. listopadu Českou mincovnu v Jablonci nad Nisou u příležitosti ražby pamětní mince se svým portrétem.
FOTO: Na počest vítězky. Tenistka Petra Kvitová si vyrazila svou minci

Mimo jiné to vyjádřil volnou citací veršů z díla svého oblíbeného čínského básníka Li Po: „Dnes je krásný den, jako když zlatá mince z mincovny o stůl cinkne.“ První pamětní medaile s portrétem Karla Gotta zpěváka bude k dostání letos už v prosinci. Náklad zlaté půluncové medaile bude 500 kusů, stříbrných medailí bude k dostání 1 000 kusů. „Prvních 80 zákazníků, kteří si zarezervují celou zlatou sadu, získá jistotu dodávky první medaile ještě do Vánoca stejnou číselnou řadu na všech třech medailích,“ dodal Brix.

Zpěvačka Marta Kubišová navštívila 5. října Českou mincovnu v Jablonci nad Nisou u příležitosti ražby zlaté mince se svým portrétem.
Marta Kubišová se stala další ženou hvězdné série Slavíci ve zlatě