Na už tradičním Čokoládovém festivalu prezentuje své umění na několik desítek cukrářů ze všech koutů republiky. Součástí přehlídky není jen stánkový prodej, ale pro návštěvníky jsou připraveny také ukázky vaření s čokoládou, takže mohou pak ochutnat například lososa v omáčce z bílé čokolády nebo se dozvědět, jak se připravuje vepřová kýta s čokoládou.

Kdo by měl čokolády málo, může okusit i čokoládové pivo nebo víno. „Mně se nejvíce líbilo to vaření. Ráda bych něco podobného zkusila i doma, ochutnala jsem kousek a bylo to výborné. Ale nevím, co by na to řekl manžel, on na experimenty moc není,“ smála se paní Petra z Liberce, která přišla na festival s vnučkou. Tu nejvíce zaujaly obří lízátka a čokolády ve tvaru růžových medvídků.

„Nabízíme i bohatý doprovodný program. Děti si mohou namalovat obrázek čokoládou a každou hodinu máme i taneční nebo pěvecké vystoupení,“ zve pořadatel Chris Delattre.

Sobotní program festivalu končí v 17 hodin, v neděli se zahajuje v 10.30 a končí také před 17. hodinou.