V Liberci měl zastávku běžecký seriál RunTour, který se letos konal už poosmé. Start a cíl byl v Lidových sadech. Zatímco děti všech věkových kategorií si užily Rákosníčkův běh, tak dospělí změřili své síly na dvou tratích, a to Nova Run v délce 5 km a Česká pojišťovna Run v délce 10 km. Po doběhnutí se každý účastník mohl radovat z medaile, fotografie a diplomu. Nechybělo ani občerstvení, aby sportovci doplnili síly po namáhavém výkonu. Delší trať v kategorii mužů ovládl Vít Pavlišta, zatímco z žen slavila vítězství Jana Pekařová. V rámci Nova Run bodovali Michal Suchý a Petra Vašinová.

Adam Koutecký. Narodil se 8. července v liberecké porodnici mamince Barboře Koutecké Synkové z Liberce. Vážil 3,1 kg a měřil 49 cm.
Vítáme vás na světě! Nově narozená miminka v okrese Liberec

RunTour bude mít do konce roku ještě zastávku v Olomouci (24. 8.), Praze (12. 10.) a Pardubicích (9. 11.). Závod má i charitativní ráz, z každého startovného putuje 50 kč na podporu celosvětového humanitárního projektu The Human Safety Net, který v České republice podporuje aktivity pro zlepšení podmínek při narození dětí, včasné odhalování asfyxie (nedostatečného přísunu kyslíku) při porodu a péči o novorozence.