Akce prověhne v sobotu 26. května od 10 do 20 hodin a v neděli 27. května od 10 do 17 hodin. „Na své si přijdou i vyznavači exotické kuchyně z Vietnamu nebo Srí Lanky, prvorepublikové gastronomie, příznivci výborné kávy a entomofagie, tedy pojídání hmyzu,“ řekl za organizátory BEKO FRESH festivalu Martin Nauš.

Po oba dva dny budou v Liberci k vidění samá kuchařská esa. Při svých živých cooking show se v sobotu vystřídají Zdeněk Pohlreich, Petr Stupka nebo Martin Kortus, v neděli dorazí i Roman Paulus a Ivan Vodochodský. Návštěvníci se mohou těšit též na školu čepování piva s Václavem Berkou nebo na „hmyzího“ kuchaře Petra Ocknechta. Přijedou i hvězdy známé z obrazovek televize Prima včetně Sandry Parmové.

Po celou dobu konání festivalu bude možné degustovat menu vybraných top restaurací severočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich.

„O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty,“ dodal Martin Nauš. Festivalový areál zaplní stánky s českými i zahraničními delikatesami z různých koutů světa. Nebude chybět ani rozmanitá nabídka produkce pivovarů, v čele s hlavním partnerem Pilsner Urquell, koktejlových a fresh barů.

Tradičně se v Liberci představí i držitelé značek Regionální potravina a Výrobek roku Libereckého kraje. Akce se koná pod záštitou primátora Liberce Tibora Batthyányho a hejtmana Libereckého kraje Martina Půty.