Druhý stupeň nadále mají na Libuňce v Turnově – Pelešanech. Hladina byla v 19:00 ve výši 266 centimetrů, stav ohrožení nastává při třech metrech. Dopoledne byl druhý stupeň i na Kamenici v Hřensku, tam kulminovala v 10:00 na 123 centimetrech. Prvního stupně povodňové aktivity dosáhla v Libereckém kraji Jizera v Železném Brodě a Jablonci nad Jizerou a některé toky na Českolipsku – Ploučnice, Dobranovský potok, Šporka. V Ústeckém kraji je na prvním stupni už jen Flájský potok.

Kvůli nefunkční kanalizaci voda zaplavila část Teplické ulice v obci Jílové na Děčínsku. Na silnici bylo až 15 centimetrů vody. Hasiči v celém kraji museli řešit přes 40 událostí. „Hasiči převážně odstraňovali spadlé stromy a větve, čistili koryta a česla potoků a kanalizace, odstraňovali uvolněné plechy a tabule, upevňovali uvolněné střešní krytiny," uvedl mluvčí hasičů Lukáš Marvan. Například v Strupčicích na Chomutovsku se vyléval potok z břehů, v Labské Stráni na Děčínsku bylo nutné vyčistit hráz rybníka nebo ve Stadicích na Ústecku odstranit strom z řeky, aby nepoškodil vodní elektrárnu.

V Libereckém kraji hasiči měli přes 60 událostí, čerpali vodu ze sklepů hlavně na Českolipsku a Semilsku. „Na dvou místech se i pytlovalo, v Lindavě na Cvikovsku a Smržovce na Jablonecku," uvedl operační důstojník hasičů v Liberci.