Kraj má peníze na provoz jen do konce června, zatím se ale nedohodl s městem na podmínkách převzetí. Řekl hejtman Martin Půta (SLK). Pokud se Liberec s krajem nedohodne, zřídí si město nové hřiště ve sportovním areálu ve Vesci na okraji Liberce.

V kraji je deset dopravních hřišť, Liberecký kraj se ale stará jen o areál v Liberci, který koupil před čtyřmi lety ještě za vedení ČSSD od TJ Slavia Liberec. Provoz hřiště stál loni kraj 429 000 korun. „Dlouhodobě ho nabízíme Liberci, převod bude bezúplatný," uvedl Půta.

Liberecké primátorce Martině Rosenbergové (ČSSD) se ale nelíbí podmínka kraje, že hřiště ve Zhořelecké ulici nedaleko centra musí město provozovat minimálně 25 let. „Chceme kratší dobu," uvedla. Do podmínek si také chce dát závazek pro kraj, že proplatí radnici její investice, pokud by se Liberec v příštích letech rozhodl vrátit areál kraji. Hejtman i primátorka předpokládají, že jsou schopni se na převodu dohodnout. Pokud se tak nestane, podle Rosenbergové nehrozí, že by stotisícové město zůstalo bez hřiště k výuce dopravy. „V letošním rozpočtu máme na dopravní hřiště 3,5 milionu korun. Buď je použijeme na výstavbu ve Vesci, nebo na opravu stávajícího," konstatovala.

Hřiště v Pavlovicích o rozloze kolem 3500 metrů čtverečních se naposledy výrazněji upravovalo v 80. letech. Kraj do jeho modernizace sice v minulých letech investoval pět milionů korun, v dobrém stavu ale nadále není zejména budova, která slouží jako zázemí. Její vybavení neodpovídá současným požadavkům, budova je energeticky velmi náročná a nutně potřebuje výměnu oken i zateplení. Nevyhovující jsou toalety a zcela chybí sociální zařízení pro lidi se sníženou mobilitou.