„Přestavba bude spočívat především ve změně dispozic vnitřních prostor a vybudování dvoupodlažní nástavby nad kuchyní,“ sdělil starosta Vratislavic nad Nisou Lukáš Pohanka a dodal, že zároveň zde vznikne zázemí pro personál, které doposud chybělo, budou zrekonstruovány šatny a sociální zařízení v přízemí a bude přistavěna krytá venkovní terasa. Vzhledem k rozsahu stavebních prací nebylo možné rekonstrukci realizovat pouze během školkových prázdnin, takže bylo potřeba najít umístění pro zdejší děti.

„Předškoláci našli dočasné zázemí na Střední umělecké škole v Nové Rudě a ostatní děti získají nové kamarády ve školce Tanvaldská a Poštovní,“ upřesnil dále starosta. Rekonstrukce školky vyjde na 5,5 milionů korun bez DPH. Vratislavicím se na ni podařilo získat dotaci z Evropské unie, která pokryje většinu nákladů.