Pro Zemana, který minulý týden v prvním kole také vyhrál s velkým náskokem před ostatními, hlasovalo tentokrát 14 403 lidí, což je 63,62 těch, kteří přišli k volbám. Jako senátora by si přálo mít Eichlera 8 236 voličů.

Majitel továrny na výrobu hraček Detoa Albrechtice, starosta Albrechtice a občanský demokrat Jaroslav Zeman vyhrál nad končícím libereckým hejtmanem, sociálním demokratem Stanislavem Eichlerem.

Zeman v prvním kole zvítězil s výrazným náskokem, když mu svůj hlas dalo 21,41 procenta voličů. Eichler získal 15,54 procenta. „Ve druhém kole jsme ale zase na začátku, záleží na voličích, co si vyberou a zda k volbám vůbec půjdou," řekl před začátkem druhého kola Zeman. Levicoví voliči bývají, pokud jde o volební účast, podle něj mnohem svědomitější, a tak nevyloučil, že se výsledek obrátí.

Svůj hlas mohlo přijít v senátním obvodu č. 35 dát 115 032 lidí, k urnám ale v druhém kole přišlo 22 874 voličů. To je téměř polovina oprotï minulému týdnu, kdy se současně s výběrem nového senátora volilo také krajské zastupitelstvo.

Byli ovšem tací voliči, kteří k prvnímu kolu jít nemohli. Ne že by nechtěli, ale nebylo jim ještě 18 let. Takových bylo v Jablonci jedenáct. Jednou z nich je i čerstvě plnoletá Nikola z jabloneckého Mšena, která slavila narozeniny 15. října.