„Pro nás to dopadlo zhruba tak, jak jsme očekávali, takže jsme spokojeni. Ukazuje se, že ODS z politické mapy nezmizela." ODS si kladla za cíl obhájit pět mandátů a dva nové získat. To se jí ovšem nepodaří, už proto, že do krajského zastupitelstva se dostane víc stran a hnutí než v roce 2012, a také proto, že vítězní Starostové mají oproti ostatním velký náskok. „Ten rozdíl je opravdu výrazný. Starostové teď mají velmi silný mandát, posílili o 10%, takže spolu s druhým ANO zaberou skoro polovinu mandátů v zastupitelstvu. Počítám, že tím pádem na nás zbudou tak 2 – 3 místa," okomentoval Ramzer ještě před konečnými výsledky. Nakonec získali čtyři místa.

„SLK jsou tady v kraji velkým fenoménem, lidi je volí a přitom nerozlišují, jestli jsou ti kandidáti pravicového nebo levicového smýšlení. Přitom na jejich kandidátce jsou lidi, kteří dřív byli u komunistů," dodal Ramzer.

Na preferenční hlasy vyhrál v ODS jablonecký primátor Petr Beitl, podle Ramzera se to ale dalo čekat. „Jablonec a obecně Jablonecko bylo vždycky silnou pravicovou oporou, takže není žádné překvapení, že Petra Beitla tam lidé hodně zakroužkovávali. Stejně tak bodoval v Jablonci i ředitel tamní nemocnice Vít Němeček. Mně osobně těší, že ve Frýdlantě získala ODS 21,78% hlasů, takže se můžeme klidně prohlásit za hlavní město ODS v Libereckém kraji. Obcí ODS pak jsou bezpochyby Koberovy, kde jsme získali 25,78 %," usmívá se Ramzer.

Pro něj osobně tak začíná nová kariéra, do krajského zastupitelstva se v předchozích volbách totiž nikdy neprobojoval. „Těším se na to. Beru to všechno tak postupně. Z ředitele příspěvkové organizace na post místostarosty, pak starosta a teď ještě k tomu krajský zastupitel." V předchozím zastupitelstvu měl Frýdlantský výběžek jen Vladimíra Stříbrného, starostu z Heřmanic, který zastupoval Starosty pro Liberecký kraj.