Liberecký deník dál sleduje kauzu zabaveného týraného psa Bena. Vypátrali jsme muže, kterému pes patřil a zjistili, že bude usilovat o jeho navrácení. Potýkat se pak ale bude s advokátem Tomášem Sokolem, který zastupuje Ligu na ochranu zvířat, která nabízí psovi právní ochranu. 

Další novinkou je zastavení krajského dotačního programu G 99, známějšího spíše jako „medvěd". Prostředky z něj kraj přesunul do Dotačního fundu, z něhož je čerpání podstatně ztíženo řadou kritérií. Už by se tedy nemělo nikdy dostat na obskurní projekty, které byly podpořeny dříve: voliéra pro fretky nebo soukromá koňská stáj patřící manželce vysoce postaveného politika.

Uklízíte půdu, sklep nebo zahradu a chystáte se do sběrných surovin odvézt nepotřebné haraburdí? Mějte se na pozoru. Česká obchodní inspekce v loňském roce provedla přes tři stovky kontrol ve sběrných surovinách po celé republice. U každého třetího provozovatele našli inspektoři nedostatky. Nejhůře dopadli v Libereckém a Ústeckém kraji.

Hasiči se bravurně vypořádali se složitým zásahem. Z ledové vody tahali osobní auto.

Polská legenda SBB zahrála ve čtvrtek v jabloneckém Eurocentru zhruba pro dvě stovky diváků. Přečtěte si report z koncertu.

Na sportovní straně Liberecka je zhodnocení okresního futsalu, rozhovor s fotbalistou Hadaščokem, který je na hostování v Hradci Králové.