Ve středu 10. prosince se na mnoha místech v České republice, ale i v zahraničí, kde se k akci Deníku připojí krajanské spolky, opět rozezní známé koledy. Loni se vánoční pohoda rozlila spolu s vůní svařáku, který bude i letos pro každého připraven zdarma v prostorách OC Forum Liberec.

Před vánočním stromem tam zazpívá letos společně s Vámi muzikálová hvězda Jan Kříž. Zpěváka, kterého nyní liberecké publikum může slyšet i v muzikálu She Loves Me v Šaldově divadle, podpoří vynikající dětský pěvecký soubor ze ZŠ a ZUŠ Jabloňová v Liberci se sbormistrem a hudebním publicistou Janem Prchalem. Zpívat se začne přesně v 18.00 hodin a vstup z večera bude přenášet i Český rozhlas Sever, který je partnerem akce. Těšit se můžete i na speciální vánoční razítko Deníku nebo na koláče z cukrárny paní Jahodové.

Slavnostní atmosféru bude mít jistě i zpívání, které se souběžně s Forem uskuteční na schodech Severočeského muzea. Bezprostředně po koledách jste mimořádně zváni i na komentovanou prohlídku aktuálních výstav v muzeu. „Trvat bude zhruba půl hodiny a pro všechny příchozí je zdarma," zve ředitel muzea Jiří Křížek. Hostem zpívání u muzea bude SPS Ještěd a děti ze ZŠ Husova Liberec.

Virtuálně se k akci Česko zpívá koledy připojí i ti, kteří se nemohou ze zdravotních důvodů připojit bezprostředně třeba klienti Jedličkova ústavu v Liberci a nebo obyvatelé Domů s pečovatelskou službou Centra sociální péče v Liberci. Ti poprvé zpívali loni a od té doby se ke společnému zpívání chtějí scházet pravidelně. „Už se moc těšíme," vzkazuje ředitelka Centra Lenka Škodová.

Co se bude zpívat?Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Den přeslavný k nám přišel, Pásli ovce Valaši a jako bonus pak Vánoce, Vánoce, přicházejí